Catherine Millet - Het seksuele leven van Catherine M.

"Pornografische autobiografie van Franse kunstcriticus." 
catherine.jpg

Catherine Millet - Het seksuele leven van Catherine M.

DE MODERNE EMANUELLE

Toen Catherine het seksuele leven instapte, ze werd op haar achttiende ontmaagd, kwam ze meteen in de wereld van groepsseks. Beginnende in een huis van vrienden in Lyon, werd ze op haar 20ste, toen ze Eric ontmoette, al vrij snel ingeburgerd in de wereld rond het Parijse Bois de Boulogne en Porte Dauphine. Plekken waar mensen die partnerruil en groepsseks wilden, rondhingen en waar dan de partij werd gevormd. Soms gebeurde het in het bos, waar Catherine of op de auto of gewoon op de grond, zich liet nemen door vele mannen. Soms verzamelden zich een paar auto's en gingen dan rijden, met degene die een rustige plek wisten, voorop. Catherine vertrouwde er altijd op dat Eric wist waar ze heen gingen, wat ze gingen doen en met wie. Zelf liet ze zich verrassen en zodra de plek in zicht was, wist ze niet hoe snel ze uit haar kleren moest komen. Ze vond het heerlijk om zich door zoveel verschillende handen te laten betasten en vervolgens te laten penetreren. Via de kut of via de kont, het mocht allemaal. Soms gingen ze ook naar speciale clubs zoals 'Glycerine' of 'Chez Aimée'. Daar legde ze zich op een tafel, liet zich betasten en neuken, maar probeerde met haar mond ook zoveel mogelijk mannen, die om hen heen stonden, klaar te laten komen. Een heerlijk gevoel, al die verschillende lullen in je hand en in je mond. De positie op de rug was het meest eenvoudig en bood ook de meeste mogelijkheden. Dat kon ze uren achtereen volhouden, en als ze tussendoor dan wel eens naar de toilet ging, was het helemaal niet ongewoon daar weer een geil iemand te treffen zodat ze graag haar kont weer achteruit stak, zodat ze voor de wastafel vanachter kon worden genomen.
De mannen die haar namen waren altijd vrienden, of vrienden van vrienden of kennissen van vrienden. Catherine versierde nooit of liet zich nooit versieren, ze ging nooit zomaar mee met een vreemde die ze waar dan ook oppikte. Alles was altijd afgesproken spel. Maar wanneer ze in de ruimte kwam waar het zich zou gaan afspelen, was ze wel altijd de eerste die uit de kleren ging. Naakt voelde ze zich het lekkerst. De mannen die haar namen, daar keek ze niet naar. Het was een mengelmoes uit verschillende lagen van de bevolking; eenmaal in je nakie doet het er niet toe welke maatschappelijke positie je bekleedt. En bovendien, Catherine lette toch alleen maar op de onderlichamen, dus hoe lelijk een man ook kon zijn, als-ie goed kon neuken, was dat wat telde voor Catherine.
Het is niet alleen het neuken, ook de ruimte waarin je het doet kan heel belangrijk zijn. Zo herinnert Catherine zich de huizen waarin ze met vrienden in de tuin rondneukten, terwijl aan de andere kant van een muurtje auto's af en aan reden. En dan had je al die verschillende woningen waar je kwam. Soms was het een armoedige ruimte met een matras in het midden van de kamer waarop ze het deden. Soms waren het prachtige appartementen met luxueuse bedden en badkamers en dan had je prachtige uitzichten om naar te kijken wanneer je werd geneukt.

Een nieuwe 'Histoire d'O' of 'Emanuelle'.
Verschil met bovengenoemde boeken is dat er geen geweld in voorkomt en de hoofdpersoon op generlei wijze wordt gedwongen het te doen: ze vindt het puur lekker om het met zoveel mogelijk mensen te doen. En het is geen prostitutie, want ze vraagt er geen geld voor.
Geheel onbevangen beschrijft Cathrerine Millet haar seksuele daden, genoegens en fantasiën, alsof ze beschrijft hoe een kunstwerk tot stand komt. Ze beschrijft zonder blikken of blozen allerlei ervaringen, standjes, sensaties en benoemt alle delen recht voor z'n raap met alle mogelijke namen. Kortom: ze probeert zo goed mogelijk het neuken uit de doeken te doen en vertelt waar je je plezier dan uit haalt: niet alleen maar uit de daad op zich, maar ook het plezier dat een contact met een ander lichaam je schenkt, de plek waar je het doet.
Deze heetgebakerde Catherine weet duidelijk waar ze het over heeft, en beschrijft ook alle vezels van je lichaam, alle moeilijke plekjes die plezier kunnen geven, hoe de standjes en de stoten werken, wat de sensatie van het gevoel van een lul op je lichaam doet, de verschillen van voor of van achteren en ga zo maar door.
Juist omdat haar verhalen ongeremd zijn en er geen duidelijke lijn in het boek zit, is het boek interessant. Elke keer weet ze weer met iets nieuws over de brug te komen. Ze 'rebbelt' als het ware maar door en door. Misschien krijg je op het einde een beetje genoeg van haar geklets, het is ook beslist geen boek dat je in een keer moet uitlezen.
Haar eerste hoofdstuk geeft een klein beeld van de vroeger eens zo beruchte 'oppik'-plekken in het Bois de Boulogne en Porte Dauphine te Parijs. In de overige hoofdstukken vertelt ze grotendeels over haar ervaringen met haar vele sekspartners wanneer ze het gewoon met z'n tweeën deden.
Hoewel de verhalen behoorlijk sappig zijn en Catherine geen blad voor de mond neemt, is door haar onbevangen vertellen en haar heldere vertelstijl het boek niet echt grof.
Ook haar man, Jacques Henric, speelt een grote rol in het seksuele leven van Catherine. Behalve partner zijn maakte hij duizenden foto's van Catherine, het liefst half naakt op de vreemdste plekken en het liefst op een openbare plek. Een selectie van die foto's is te vinden in het fotoboek van zijn hand: 'Het verhaal van Catherine M'. Hij was veeleisend als fotograaf en liet Catherine rustig een uurtje in de kou kleumen om maar de goede foto te vinden. Maar ook dit bracht een erotische spanning met zich mee, zo verhaalt Catherine in haar eigen boek.
'Het seksuele leven van Catherine M.' bracht de nodige opschudding in het preutse Frankrijk. Ze vonden het boek te ver gaan en vergeleken het met Big Brother, het beroemde tv-programma dat vooral in Frankrijk op veel weerstand stuitte. Het boek ademt ook een zeker voyeurisme uit en daarom is het beslist geen boek voor preutse mensen of een boek om gezellig in gezelschap te lezen. Het is een mooi boek om je gevoelens rond seks weer te herkennen of te verkennen.

CATHERINE MILLET - HET SEKSUELE LEVEN VAN CATHERINE M. (La vie sexuelle de Catherine M.), De Bezige Bij, 2001
JACQUES HENRIC - HET VERHAAL VAN CATHERINE M. (Fotoboek), De Bezige Bij, 2001

Leeslinks
Seksueel getinte klassiekers:
D. H. Lawrence - Lady Chatterley's minnaar
Vladimir Nabokov - Lolita
Zeer seksueel getinte klassiekers:
Pauline Reage - L'histoire d'O
Marquis de Sade - Justine
Modern seksueel getinte literatuur:
Edith Templeton - Gordon
Pedro Juan Gutiérrez - Dirty Havana
Irvine Welsh - Lijm
João Ubaldo Ribeiro - Het huis van de gelukkige boeddha's

« Terug

bol

Bestel
Catherine Millet - Het seksuele leven van Catherine M.
via de internet boekhandel bol

Het seksuele leven van Catherine M
Het seksuele leven van Catherine M
Catherine Millet