Jeff Mack - Goed nieuws, slecht nieuws

"Hét boek om je optimisme een ‘boost’ te geven" 
goednieuwsslechtnieuws.jpg

Jeff Mack - Goed nieuws, slecht nieuws

(door Ineke Debels)
 
In Goed nieuws, slecht nieuws hebben twee dierenvrienden een compleet tegengestelde manier om naar de wereld en gebeurtenissen rondom hen te kijken. Konijn is uitermate positief en spreekt voortdurend van: Goed Nieuws!. Muis ziet het heel somber in en ziet enkel: Slecht Nieuws!.
 
Met een overvolle picknickmand begint Konijn met zijn goednieuwsshow. Maar het regent. Konijn heeft een paraplu, waar Muis dan weer mee wegvliegt. Tot in een boom. Onder de boom is het droog, dus tijd voor de picknick, denkt Konijn. Maar het Slecht nieuws blijft komen: een worm in de appel, een bij in de taart... Na het vluchten voor een beer en getroffen worden door een bliksem op een vlaggenmast, is Muis het kotsbeu. Het is SLECHT nieuws! En Konijn breekt. Hij ziet geen positieve noot meer en barst in tranen uit. En dan breekt de zon door en neemt Muis de picknickmand. Goed nieuws? Ja, vriendschap is heel goed nieuws! En na regen, komt altijd zonneschijn, om het met een cliché te zeggen.
 
Meer tekst staat niet in het boek; de expressieve, eenvoudige prenten en situatiehumor vertellen het verhaal aan de jonge lezers. Slapstick humor en bijzonder knappe gezichtsuitdrukkingen helpen je interpreteren. Humor is de sterkte. Het is dé manier om je optimisme een ‘boost’ te geven en je aan te moedigen om nooit op te geven. De tegenstellingen in dit leuke boek (letterlijk naast elkaar op een dubbele pagina tegenover elkaar geplaatst) leren jonge kids relativeren en filosoferen en doen hen de waarde van vriendschap inzien.
 
Goed nieuws, slecht nieuws
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Jeff Mack
2012, De Fontein


« Terug

bol

Bestel
Jeff Mack - Goed nieuws, slecht nieuws
via de internet boekhandel bol