Pippa Goodhart - Het boek van Max

"Een leuk non-nonsens verhaal voor de allerkleinsten" 
boekvanmax.jpg

Pippa Goodhart - Het boek van Max

(door Ineke Debels)
 
Kleine Max is een olifant, maar daarvan is hijzelf niet overtuigd. In ‘Het grote boek dat alles weet’ leest hij over een grijs dier met een dunne staart en grote oren. Hij is ook zo, dus concludeeert Max, dan is hij ook een muis. Hij stapt het kleine muizenhuisje binnen en wordt er heel warm opgenomen. Af en toe is het wel moeilijk, maar zijn nieuwe muizenfamilie is de hartelijkste en liefste die hij zich maar kan inbeelden. Oma Muis ontdekt een soort muizen via het internet, net als Max, die je kan gaan bezoeken in de dierentuin. Max vindt het zo fantastisch dat hij bij zijn nieuwe, grotere soortgenoten terecht kan. Daar zal hij vast geen kleine muizenhapjes meer te eten krijgen. Intussen leest muisje Mini over olifanten, en ja hoor, ook Mini concludeert dat ze een echte olifant is. Ze is namelijk grijs, heeft een dunne staart en heeft grote oren. Bijzonder, vindt Max dat, maar ook al is Mini geen muis meer, toch is ze zijn beste vriendin.
 
Max en Mini, Olifant en muis en het spelletje tussen groot en klein, verschillen en gelijkenissen zijn de rode draden van dit grappige prentenboek. Ongetwijfeld bijzonder grappig voor de allerkleinsten en sprekend tot hun verbeelding. Grote mensen lezen de onderliggende boodschap meteen mee: let goed op met wat je leest, geloof niet zomaar wat je voorgeschoteld krijgt. Wees toch maar beetje kritisch. En zo zie je maar, dat eigenlijk elk boek plaatjes zou moeten hebben.
 
De illustraties zijn redelijk eenvoudig, vol humor en zeer afwisselend van opbouw. Een leuk non-nonsens verhaal voor de allerkleinsten (of is het grootsten?).
 
Het boek van Max
Vanaf 4 jaar
Auteur: Pippa Goodhart
Illustrator: Andy Rowland

2012, De Fontein 

« Terug

bol

Bestel
Pippa Goodhart - Het boek van Max
via de internet boekhandel bol