Carol Wolper - Cigarette Girl

"Leuk niemandalletje uit Hollywood." 
cigarettegirl.gif

Carol Wolper - Cigarette Girl

Desperately seeking a man!

Elisabeth West werkt als scriptwriter voor actiefilms in Hollywood. Maar ze nadert de 'Zone', en dat is wanneer je als vrouw een leeftijd hebt tussen de 28 en 35 jaar en alleenstaand bent. Wanneer je je in deze triviale Zone bevindt, is het zaak zo snel mogelijk een man te vinden om je te 'settelen'. Maar dat is niet makkelijk en al helemaal niet in Hollywood, waar de aantrekkelijke mannen weliswaar voor het oprapen liggen, maar die vallen meestal op 'Bimbo's', meisjes van rond de 20. Elisabeth bekijkt dan ook elke afspraak met iedere man die ze heeft zeer zorgvuldig: wordt dit 'm of niet? Tegelijkertijd werkt ze voor een wel zeer aantrekkelijke baas, Jake, een filmproducer, maar die heeft alleen maar affaires met Bimbo's, dus daar maakt ze bijvoorbaat geen kans.
Met haar vriendinnen Mimi en Julie schuimt ze trendy Hollywood af, bezoekt ze Hollywood-parties en bespreken ze uitgebreid de regels van het sociale verkeer in de filmstad en de sex. Na een paar mannen getest te hebben, of die haar 'Mr. Maybe' zijn, komt Elisabeth van een koude kermis thuis. Maar dan is er nog altijd Jake met zijn Bimbo Blaze...

Grappig boekje wat vlot vertelt over het sociale verkeer tussen de filmbonzen en -sterren in Hollywood en de zoektocht naar serieuze verkering.
Debuutroman van Amerikaanse scriptschrijfster. Met een gezonde dosis humor en een leuk taalgebruik weet ze het boekje net uit te tillen boven een saaie 'vrouwen-roman'. Haar onbevangen commentaar op haar omgeving en de ongeschreven wetten van het sociale verkeer in Hollywood geven het verhaal net dat ietsje meer wat dit boek ook voor mannelijke lezers toegankelijk maakt. Geen belerend geblèr, geen groots vrouwengeblaat, gewoon recht-toe-recht-aan vertellen. Leuk en origineel commentaar op het leven in Hollywood. Je leest het boek dan ook in één adem uit, niet omdat het zo spannend is, maar omdat het zo vlot geschreven is.
Om haar vertelstijl te breken, schrijft ze stukjes als filmscènes. Wel leuk, niet opzienbarend. Feit is wel dat je wat meer leert over het scriptschrijven: regels over scripts van actiefilms en hoe gaat het nu met zo'n Hollywood-film-script. Achterklap uit de filmwereld, beschrijvingen van de 'Hang-out'-plaatsen van Hollywood en zijn snelwegennet-leven vormen een leuk kader voor een zoektocht naar een man. Of vrouwen het versieren hierdoor goed onder de knie krijgen, is weer een ander punt. Tenslotte houden ze er in Hollywood wel erg stricte regels op na.
Laten we het maar op een leuke Hollywoodiaanse 'Bimbo-roman' houden.

Carol Wolper - Cigarette Girl, Vassallucci 2000

« Terug