Galaxy Craze - Aan zee

"Brave roman over opgroeiend meisje in Engeland." 
9041404074.gif

Galaxy Craze - Aan zee

Voor een druilerige middag...

"Het is niet moeilijk te acteren", beweert deze schrijvende actrice. Dan zal ze ook gedacht hebben dat schrijven niet moeilijk is. Galaxy Graze is in onder andere de film 'Nadja' van David Lynch en 'Husbands and wifes' van Woody Allen te zien.
Haar debuutroman over het 12-jarige meisje May, speelt zich af, zoals de titel al doet vermoeden, aan de Engelse kust. De moeder van May, moe van het Londense uitgaansleven en haar man, heeft de bruisende stad verruild voor het saaie leven in een tot hotel omgebouwde meisjesschool.
Ruimte te over voor May, die verveeld door het gebouw dwaalt, en weer terug naar de keuken, waar de boterhammen en de thee wachten. Het druilerige winterseizoen krijgt een lichtpuntje wanneer een schrijver zijn intrek neemt in het hotel, en, we kunnen het al raden, een relatie aangaat met Mays moeder, ondanks kleine intriges van de schrijvers secretaresse en de plotselinge komst van Mays vader. Iedereen weer gelukkig.
Het kind May wordt mooi neergezet: niet altijd even aardig tegen haar broertje Eden, die eigenlijk te kinderachtig is in haar ogen, vol heimwee naar haar leventje in Londen, maar ook vol nieuwsgierigheid naar de geheimen van de liefde. Kortom, een meisje aan de vooravond van haar puberteit, die probeert te imponeren en te intrigeren.
Het boek kent geen echte hoogtepunten; elke opkomende climax wordt snel de kop ingedrukt alsof geen storm dit verhaal kan beroeren. En juist door deze 'landerige' sfeer is het best een mooi boek geworden, goed voor een dagje slecht weer op de bank.


Galaxy Craze - Aan Zee, Anthos 1999

« Terug

bol

Bestel
Galaxy Craze - Aan zee
via de internet boekhandel bol