Tony Davidson - Littekens

"Psychologische roman over een psycholoog en zijn patiĆ«nten." 
littekens.gif

Tony Davidson - Littekens

Driedubbel gestoord

Het verhaal van het jongetje 'Klik', zo meesterlijk geschreven, is het eerste deel van deze roman, maar zou op zich al een boek apart kunnen zijn: gestoorde ouders, vage aanwijzingen voor kindermishandeling en een jongetje dat alles in zijn fototoestel 'opbergt'.
Tweede verhaal is dat van 'Zombie', ook over een jongetje dat een trieste jeugd vol kindermishandeling meemaakt.
Deze 2 'cases' zijn al zo boeiend geschreven dat je er meer over wilt weten en nog meer.
Maar halverwege het boek begint het 'echte' verhaal, dat van psychiater Curtis, die deze 2 opgegeven zaken in zijn schoot krijgt geworpen voor behandeling. Graag wilt hij daar dan ook zijn nieuwste behandelingsmethodes op loslaten en zo duiken we de wereld van de psychiatrie in. Je neemt het verhaal serieus. Alleen is het zo moelijk om Curtis' zusje Josie te plaatsen, met haar sensuele verleidingen en het altijd opduiken wanneer ze Curtis eigenlijk niet mag storen. En wat moeten we denken van Peterson, een 'psychiater-fax-maatje' van Curtis, die al zijn theoriën over zijn nieuwste methode uitwisselt per fax? Wanneer Petersons avontuur de mist in blijkt te gaan, en ook Josies rol steeds dubieuzer wordt, blijkt het verhaal ook anders in elkaar te steken dan je dacht...
Deze debuutroman zet je geheid op het verkeerde been, een boek vol gekkigheid en gekheid dat steeds gekker wordt. Subliem geschreven en erg spannend!


Toni Davidson - Littekens, De Bezige Bij, 1999 Leeslinks
Over een dagpatiënte van een psychiatrisch ziekenhuis:
Clare Allan - Poppy Shakespeare

« Terug

bol

Bestel
Tony Davidson - Littekens
via de internet boekhandel bol