Jim Crace - De provisiekast van de duivel

"Korte verhaaltjes over de lusten en lasten van eten." 
provisiekast.gif

Jim Crace - De provisiekast van de duivel

Zoete eetverhalen

Engeltjes om het deeg te kussen, visallergie om niet naar een begrafenis te hoeven, een beleefde brief over een vriendschap die al jarenlang wordt beklonken door een magere maaltijd, een onleefbaar middel tegen migraine, een originele manier om te kaasfonduen, over de duivel die 's nachts paddestoelen vergaart... Het zijn maar enkele onderwerpen van de 64 heel korte verhaaltjes van Jim Crace, die verzameld zijn in het boekje 'De provisiekast van de duivel'.

Het zijn niet zozeer sensationele verhalen, maar meer de verhalen die gaan over verre herinneringen, verhalen die je hebt horen vertellen, geuren en smaken die je doen denken aan een ver verleden. Verhalen waar je niet mee aan kunt komen om de gasten aan een bruisend diner te onderhouden. Het zijn eerder verhalen die je tussendoor moet lezen. Die je moet laten bezinken.
De titel is misschien het spannendst aan het boekje. Het zijn verhalen voor een piepkleine traan en een matige glimlach. Over de opmerkelijk grote plek die eten in het leven inneemt.

Jim Crace werd bekend door zijn eigenzinnige romans 'Kluizenaars', 'Een man, een vrouw en de dood' en 'De man die de wereld wilde verbeteren'.

JIM CRACE - DE PROVISIEKAST VAN DE DUIVEL (The devil's larder, vert. Ella Aertsen), De Geus, 2004

Leeslinks
Van dezelfde schrijver:
Kluizenaars
De man, de vrouw en de dood
Smullend lezen:
Preethi Nair - Honderd tinten wit
Laura Esquivel - Rode rozen en tortilla's
Carlos Balmaceda - Kookboek voor de kannibaal
Monique Truong - het boek van zout

Een culinair boek van een romanschrijfster:
Isabel Allende - Afrodite
Hoe koken kan helen:
Judy Hendricks - Liefde en brood

« Terug

bol

Bestel
Jim Crace - De provisiekast van de duivel
via de internet boekhandel bol