Silvia Arazi - De zanglerares

"Argentijnse muzikale roman over een driehoeksverhouding." 
zanglerares.jpg

Silvia Arazi - De zanglerares

Een Zuid-Amerikaanse opera

Ana hoort de stem van Ursula voor de eerste keer bij haar zanglerares Bertollini. Dan is ze meteen verkocht en weet ze Ursula in haar orkest te introduceren waar ze weldra de eerste plaats in zal nemen.
Federico, de man van Ana, was niet meteen weg van haar, maar toen Ursula steeds vaker kwam en voor hem prachtige cadeaus begon mee te nemen, was ook hij weldra gek op deze zangeres met de betoverende stem en het geheimzinnige karakter.
Federico, Ana en Ursula aten steeds vaker samen, luisterden samen naar muziek, bediscussieerden de wereld en ze gingen samen op vakantie. Toen voelde Ana de eerste barst in het mooie beeld dat ze van haar nieuwe vriendin had.

Zuid-Amerikaans verhaal over het bekende thema van een driehoeksverhouding. De hoofdpersonen zijn twee zangeressen die aan hun opera-carrière werken, en een man die weliswaar hobo speelt, maar liever schildert en dicht. De rol van de femme fatale is voor Ursula die zich langzaam maar zeker tussen de twee gehuwden, Ana en Federico, wringt. Maar wanneer ze is uitgespeeld laat ze de twee net zo snel weer vallen, met catostrofale gevolgen. Later blijkt dat het niet alleen de liefde is, die ze zo makkelijk opzij kan zetten.
Een rode draad door het boek vormen de talenten van de 3 hoofdpersonen. De 2 vrouwen ambiëren de mooiste rollen in de opera, hoewel Ana zich tevreden moet stellen met wat kleinere rolletjes omdat haar stem nog niet zo ver reikt. Ursula is de grote aankomende ster, zowel qua stem als uitstraling. Federico is nog zoekende in zijn schilderkunst en wanneer alles misgaat, kan hij geen penseel meer op doek zetten.
Het is de debuutroman van de Argentijnse Silvia Arazi die het boek als een ingetogen opera presenteert. Het boek bevat veel gepraat over de muziekwereld en speelt zich af in een kunstenaarsmilieu in Buenos Aires. Het is een lichtvoetige aria over hoe de relatie tussen 2 mensen beïnvloed kan worden door de komst van een derde persoon. Arazi's vertelstijl is simpel doch meeslepend met vele verwijzingen naar het einde van het boek, zodat het verhaal spannend is en je tot het einde geboeid blijft. Speciaal voor muziekliefhebbers een mooi boek.

SILVIA ARAZI - DE ZANGLERARES (La maestra de canto), Wereldbibliotheek, 2002

« Terug

bol

Bestel
Silvia Arazi - De zanglerares
via de internet boekhandel bol