Rascha Peper - Waterscheerling

"Een sprookje over de onderwereld" 
9200000075970228 kopie.jpg

Rascha Peper - Waterscheerling

 
Sprookjesachtig verhaal over verdronken meisje en jongen.
 
Wat is het heerlijk om in deze gecompliceerde wereld weer zo'n sprookjesachtig verhaal te lezen! In haar eigengereide woorden vertelt Rasha Peper over het meisje Stella, de jongste dochter van wisselwachter Tienverloren. Op zijn erf staat een waterput, afgedekt met een eikenhouten plank met een forse steen erop. Kinderen worden gewaarschuwd uit de buurt te blijven. Want uit waterputten komt niet alleen water, maar er zijn genoeg mensen die in een waterput vallen en nooit meer gevonden worden.
 
Stella verdwijnt even na haar achttiende verjaardag. De plank en de steen die naast de put liggen zijn een duidelijke indicatie over waar ze is verdwenen. Haar vriendje Pirre is ontroostbaar en bovendien nieuwsgierig: wat zou je vinden op de bodem van de put? Uit puur verdriet daalt hij in de put neer en op de bodem komend, voelt hij de waterstromen door een onderwaterwereld golven. Deze wereld lijkt echter op een gewone wereld: hij ziet er een huisje, bomen, bloemen, maar ook vissen en een papegaai. Hij ontmoet een stokoude vrouw, die hem hout laat hakken, maar geen antwoord geeft op de vraag of zij weet waar Stella is. Dat moet hij zelf uitzoeken.
 
Het verhaaltje is gestoeld op de Griekse mythe van Orpheus en Eurydice en op een droom van filmmaker Alex van Warmerdam die ooit in zijn film een onderwaterscène zou willen van een vrouw Holle-achtig huisje, met gordijnen, bloemen en alles erop en eraan. Illustratrice Sylvia Weve heeft de woorden van Rascha Peper en de droom van Van Warmerdam op haar eigenwijze mooie manier verpakt in fraaie tekeningen. Een feestelijk boekje om te lezen en genietend door te bladeren.
 
Rascha Peper – Waterscheerling, Querido 2017
 
Leeslinks
Kleine sprookjesachtige vertellingen:
 
Saskia de Coster – Jeuk
 
Karen Duve – De ontvoerde prinses
 
Erlend Loe/Kim Hiorthøy - Maria & José
 
Marijke van Mil – De zingende drum
 
Amos Oz – Plotseling diep in het woud
 
Naema Tahir – Groenkapje en de bekeerde wolf
 
Su Tong – Binu en de Chinese muur
 
 

 

« Terug

bol

Bestel
Rascha Peper - Waterscheerling
via de internet boekhandel bol