Siska Goeminne - Ik was een steen

"Een suggestief, po√ętisch verhaal vol emotie over een onroerig gezin" 
ikwaseensteen.gif

Siska Goeminne - Ik was een steen

 

Opvallend!

 

Ik was een steen valt op. Omdat het een dun, bijzonder boek is. Vol mooie woorden, zinnen en beeldspraak die je verrassen in hun eenvoud. Ik ben een fan van Siska Goeminne, dat staat vast. Ik hou ervan om haar verhalen beetje bij beetje te proeven, te genieten van de kunstige manier waarop ze vertelt. En haar verhalen zijn niet eenvoudig, ze gaan meestal over familie, over moeilijke momenten, afscheid, pijn, verandering of verlies.

 

“Niets is nog hetzelfde nu. Er is weer ruimte in ons huis. En toch valt de stilte soms als een blok op me neer, grijpt verdriet me naar de keel. Waarom verlang ik nu naar toen?”

 

In het jaar dat Bennie tien wordt, gebeurt er veel. Zijn ouders voeren een pijnlijke strijd. Bennie vlucht weg, zoekt zijn grootvader, zijn liefste mens, op en hij schrijft ook in zijn schrift.  Het is een aangrijpend verhaal over een vader met losse handjes, een moeder die niet durft te reageren, vol herinneringen aan een grootvader. Een suggestief, poëtisch verhaal vol emotie waarin Bennie alles inhoudt, opkropt... Tot hij uiteindelijk barst en zijn vader terugslaat. 

 

Ik was een steen

Vanaf 11 jaar  

Tekst: Siska Goeminne

De Eenhoorn, 2007

« Terug

bol

Bestel
Siska Goeminne - Ik was een steen
via de internet boekhandel bol