Piet Grobler - Het vogeltjes ABC

"Leren spellen met originele vogelgeluiden" 
vogeltjesabc.gif

Piet Grobler - Het vogeltjes ABC

Leren tellen en spellen doe je in de klas. Maar daar niet alleen: cijfers en letters zorgen ook in prentenboeken voor heel grappige, verrassende beeldverhalen.

Het vogeltjes-ABC van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Piet Grobler is een zalig leuke versie van het aloude ABC-boek. Hij doorbreekt de klassieke A is van Aap, B is van Beer... en houdt het bij slechts één diersoort: vogels. Maar als je denkt dat A dan van Arend is of B van Buizerd, dan heb je het goed mis.

De vogels spelen echt de hoofdrol in dit beeldverhaal en beelden elke letter van het ABC wel heel letterlijk uit. Je kan ze zelfs horen... Hun geluiden en gebaren leren ons de letters. Met een enthousiaste Alee-hop beginnen we eraan: B van Burp, D van Doink en H van Hatsjoe zijn maar enkele van de verrassende geluiden. Vogels kijken en lachen dus.

Op de linkerpagina staat telkens de letter in kwestie in hoofdletter en kleine letter, op de rechterpagina volgt het geluid en een vogel in een leuke scène. Een heel aantal vogels passeren de revue: een uil, een papegaai, een kip, een eend, een mus en tal van andere kleurige exemplaren. Komisch genoeg belanden ze soms in heel on-vogelachtige situaties: zo schrikt een klein vogeltje immens hard van een spin (Jééék!), heeft een ander last van flatulentie (Ffft...). Een aantal klassiekers zijn er ook bij: Oe-hoeee van de uil, Toktoktok van de specht of Lorre lorre van de papegaai. De frisse, kleurige illustraties stralen een fijne dosis humor, vrolijkheid en dynamiek uit. Een leuke aanrader voor eerste lezers en hun familie.

Het vogeltjes -ABC
Voor alle leeftijden
Tekst en illustraties: Piet Grobler
Lemniscaat, 2005

« Terug

bol

Bestel
Piet Grobler - Het vogeltjes ABC
via de internet boekhandel bol