Rotraut Susanne Berner - Leve de lente

"Ontdek de lente in de stad in vele plaatjes." 
allereersteboek.gif

Rotraut Susanne Berner - Leve de lente

Baby's en peuters kunnen al heel vroeg de liefde voor boeken meekrijgen van hun ouders. Badboeken, knisper-, aanwijs- en voelboeken leren hen hoe het is om een boek vast te houden, hoe je zelf pagina's kan omslaan en dat boeken een hele wereld vol beeld en kleur kunnen openen. De volgende titels zijn leuke voorbeelden daarvan.

'Leve de lente' is een boek in groot formaat. Een boek zonder woorden. Een grote zoekplaat als het ware. Een ideaal boek om woorden, situaties te leren kennen, aanwijzen en benoemen. Het boek kadert in een reeks van de hand van Rotraut Susanne Berner, een bekende Duitse illustratrice. In Nederland ontving ze al tweemaal een Zilveren Penseel voor haar werk. In deze nieuwe reeks behandelt ze seizoen per seizoen.
Dit zoekboek over de lente is een feest van kleur, licht en beweging. Alles is in beweging en alles groeit. En dat is wel duidelijk: de pagina's krioelen van mensen en dieren en zitten vol activiteit.
Eindeloos blijft je in dit boek kijken. Je kan bepaalde personages van pagina tot pagina in hun bezigheden volgen. En telkens ontdek je een ander figuur of gebeurtenis: een boek boordevol verhalen dus! Hoe leert Manfred Elke en haar hond kennen? Vind je de vos die in de stad rondloopt? En waar volgt poes Monika kater Mingus naartoe? Wie gooide de bananenschil weg? Wie stept de ganse stad door?
Dit boek is een feest van kleur en verrassingen. Je kijkt je ogen uit!
De illustraties zijn heel realistisch, vol detail. Lekker hectisch en druk, zoals een stad hoort te zijn. Met wegenwerken, boetes, winkels, een park met bijbehorende speeltuin, restaurants, een school en een cultureel centrum. Vol beelden, leven, dynamiek, beweging, indrukken en verhalen. Een tof, kleurrijk, no-nonsens boek vol zoek- en kijkplezier. Ontwapenend door zijn eenvoud.

Leve de lente
Vanaf 4 jaar
Originele titel: Frühlings Wimmelbuch
Illustraties: Rotraut Susanne Berner
Lannoo, 2005

I.D.

« Terug