Image Books 2004 - Mijn knuffelboek

"Twee 'voelbare boeken' voor de allerkleintjes, voor grijpgrage kleuterhandjes, of baby's." 
geen kopie.gif

Image Books 2004 - Mijn knuffelboek

'Mijn knuffelboek' en 'In bad' zijn allereerste boeken voor baby's. Mijn knuffelboek is naast een knisperboek in stof (dat dus geluid maakt als je het vasthoudt) ook een echte knuffel. Een zachte, aaibare hond. Met een piepende neus en knisperende oortjes. Vooral die interactie die het boek vraagt van heel jonge kinderen zorgt ervoor dat het boek heel erg aanleunt bij babyspeelgoed. Maar tegelijk maakt dit boek daardoor de drempel naar een echt 'boek' wat makkelijker. Op de stoffen pagina's binnenin is de hoofdfiguur telkens het hondje in een voor kinderen heel realistische setting en herkenbare situaties (knuffelen, spelen). Hondje met een knuffeldoek en teddybeer, hondje met speelgoed, hondje in de tuin, hondje in het speelpark. De beelden zijn heel eenvoudig en vragen om aangewezen te worden. Het is een leuke manier om woordjes (bloem, beer, zon...) aan te leren en wat 'taalvaardiger' te worden. Ook de kleuren zijn heel basic gehouden: fel rood, geel, groen en blauw, met duidelijk omlijnde, lieve en tegelijk realistische illustraties.

In bad is een typisch badboekje. Met eigenlijk dezelfde functie: aanwijzen en dieren leren kennen (dolfijn, eend, kikker). Daarnaast is het leuke aan zo'n boek dat je er ook in bad kan mee spelen. Het is plastiek en dus perfect bestand tegen water. Het wordt trouwens uitgebracht samen met een washandje met vrolijke eendjes. In bad gaan wordt op die manier een groot feest. De illustraties zijn heel wat fantasievoller en meer gedetailleerd. Alle dieren zijn waterdieren en worden ook afgebeeld in de omgeving van water: in bad, in een bootje, al surfend, op het strand, al duikend. De situaties zijn heel wat minder realistisch, maar des te grappiger.

Dit soort boekjes zijn ideaal om samen te bekijken en nog beter ­ om alleen mee te spelen. Perfect voor grijpgrage peuterhandjes die al spelend hun fantasie stimuleren en hun zintuigen prikkelen. Eigenlijk zijn ze een kennismaking met, en de eerste stappen in de grote wereld: de eigen leefwereld van baby's of heel herkenbare dingen als dieren. Leuke geschenkjes ook, allebei zitten ze in een plastiek draagtasje.

Mijn knuffelboek
Vanaf 6 maanden
Image Books, 2004 (verdeling door Agora in België)

In bad
Vanaf 6 maanden
Image Books, 2004 (verdeling door Agora in België)

I.D.

« Terug