Yvonne Jagtenberg - Balotje en de baby

"Op zoek naar het geheim van de baby in mama's buik." 
balotjeenbaby.gif

Yvonne Jagtenberg - Balotje en de baby

In Balotje en de baby gaat het bijdehante kleutermeisje Balotje op zoek naar het geheim van de baby in mama's buik. Hoe kwam die daar? Mama, papa en oom Ben willen het haar niet vertellen. Een geheim moet een geheim blijven. En daardoor slaat haar fantasie op hol: heeft mama baby zo groot als een kersenpit ingeslikt? Of kroop het baby'tje door mama's navel? Als de baby er uiteindelijk is, besluit Balotje het aan de kleine, roze baby zelf te vragen. En het antwoord? Dat blijft een geheim tussen Balotje en de baby.

Dit boek heeft het over een bepaald en herkenbaar aspect van wachten op een broertje of zusje. De fascinatie van kinderen hoe baby's in de buik van een mama terechtkomen. Vaak zijn ze net iets te klein om de waarheid te begrijpen. En dan begint hun fantasie te werken. Maar dit boek is niet bedoeld als voorlichtingsboek voor kleuters, het speelt met de kracht van hun verbeelding, doet hen spelend gissen en laat hen ook tevreden zijn met het uitblijven van een antwoord. Maar ongetwijfeld zal diezelfde hoe-vraag ooit nog wel eens komen.

De illustraties van Yvonne Jagtenberg zijn heel divers in kleurschakeringen. Hele felle, knallende kleuren als groen, oranje, rood en roze zorgen voor speelse accenten in een wat donkerder, bruin en grijs en ook vrij groot decor. Je kan duidelijk de lijnen van haar vertkrijtjes zien, en dat maakt de tekenstijl speels en kinderlijk. Een verrassend en knap kleuterboek.

Balotje en de baby
Vanaf 3 jaar
Tekst en illustraties: Yvonne Jagtenberg
2006, Leopold

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Yvonne Jagtenberg - Balotje en de baby
via de internet boekhandel bol