Elisabeth Brami - De Buidelbaby

"Meneer en mevrouw Kangoeroe wachten op een baby." 
buidelbaby.gif

Elisabeth Brami - De Buidelbaby

In De Buidelbaby is het wachten op een baby. Een die niet vanzelf komt. Meneer en mevrouw Kangoeroe wachten al lang op een baby, maar de buidel van mevrouw Kangoeroe blijft leeg. Hij is te krap voor een baby, zegt de dokter. Hun verdriet is zo groot, dat ze in ruzie uiteen gaan. Ze zijn vergeten dat ze van elkaar houden. Hun vrienden willen hen helpen. Op tv zien ze het verhaal van een mensenbaby die na een ramp geen ouders meer heeft. Adoptie en een draagzak zijn de oplossing voor mevrouw Kangoeroe, en ook meneer Kangoeroe ziet zijn fout in. De fiere ouders halen samen hun kind op aan de andere kant van de wereld en lanceren met hun draagzak een echte hype.

De onderwerpen zijn niet evident voor een kinderboek. Onvruchtbaar zijn, adoptie, scheiding. Wellicht is dit stof eerder een boek voor ouders. Kinderen kunnen dit niet volledig vatten. En de 'verkinderlijking' van het verhaal door twee kangoeroes als hoofdpersonage te nemen, doet hier geen goed aan. Het lijkt op zijn minst absurd dat kangoeroes echte kinderen adopteren. Die dan ook de uitvinders zijn van de moderne 'draagzakken'? Hoe leg je dat tijdens het voorlezen uit? Te veel elementen voor een boek, en jammer genoeg spreekt geen enkel kinderen ook echt aan.

De illustraties van Tom Schamp zijn duidelijk de sterkte van dit boek. Sterk gestileerd, mooi van kleur, leuke prints en duidelijk in geïnspireerd door Australië.

De buidelbaby
Vanaf 5 jaar
Tekst: Elisabeth Brami
Illustraties: Tom Schamp
Originele titel: La poche à bébé

I.D. Vertaling: Marita Vermeulen
2006, De Eenhoorn

« Terug

bol

Bestel
Elisabeth Brami - De Buidelbaby
via de internet boekhandel bol