Tine Mortier - Zot konijn

"Grote zus en haar jongere babyzusje." 
zotkonijn.gif

Tine Mortier - Zot konijn

Als de baby's er zijn, is het vaak moeilijk voor de andere kinderen in het gezin. In Zot konijn heeft een grote zus het niet makkelijk om de aandacht te delen met haar jongere babyzusje. Ze praat voortdurend over 'het konijn' en in haar toon zit behoorlijk wat jaloezie. Konijn is klein, dik en knuffelzacht. Ze graait, spartelt, blaast en brabbelt en alles wat grote zus niet mag, mag zij wel. Konijn peutert in haar neus, ze boert, spuugt haar eten uit, knabbelt op boeken, huilt, bijt, legt konijnekeutels die stinken en stampt. Mama vindt haar de allerliefste. En heel af en toe, als niemand het hoort, vindt grote zus dat ook wel.

Meteen is duidelijk dat grote zus wat moeite heeft om haar wereld, speelgoed en mama's aandacht te delen met de nieuwe baby. Ondanks het streepje jaloezie, is er ook heel veel warmte en liefde. Grote zus kijkt met veel ongeloof naar wat de baby allemaal doet, experimenteert of de baby gras lust en probeert ook met haar te spelen en voor haar te zorgen. Veel gemengde gevoelens dus, die volwassenen niet uit het oog mogen verliezen. Tine Mortier zorgde voor een mooie aanzet om met kersverse grote zussen en broers dit probleem aan te kaarten.

De prenten van Anne Westerduin zijn heel poëtisch, gevoelig. Met collage en enkele lijnen schildert ze heel expressieve personages en scènes. Links komt telkens een wat abstracter, gek konijn en rechts een realistische afbeelding van wat er precies gebeurt. Heel sober, met slechts enkele kleuraccenten zet ze een heel sprekend en herkenbaar verhaal neer.

Zot konijn
Vanaf 3 jaar
Tekst: Tine Mortier
Illustraties: Anne Westerduin
2006, De Eenhoorn

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Tine Mortier - Zot konijn
via de internet boekhandel bol

Zot konijn
Zot konijn
Tine Mortier