Guido Bottinga - Een zusje uit een vliegtuig

"Een zusje uit China." 
zusjeuitvliegtuig.gif

Guido Bottinga - Een zusje uit een vliegtuig

In Een zusje uit een vliegtuig wacht Tjebbe ook op een zusje. Maar niet eentje uit mama's buik. Wel eentje uit China. Dit fijne, gevoelige verhaal over adoptie heeft het niet alleen over het ganse adoptieproces, het wachten, de vragen, de reis en de thuiskomst. Het gaat ook over hoe moeilijk het is om een adoptiekind een warm thuis te geven en hoe het voor de andere kinderen in het gezin even wennen is. Tjebbe wil Yu-lin meteen aan zijn vrienden laten zien en met haar spelen, maar dat vlot allemaal niet zo. Yu-lin is heel schuchter en moet echt wennen aan Nederland, haar nieuwe thuis en haar nieuwe gezin. Ze huilt vaak, en Tjebbe wordt wel eens vergeten door mama en papa. En toch gaat het de goede kant op, voelt Tjebbe als Yu-lin opeens met hem wil puzzelen.

Het adoptieverhaal loopt als een rode draad door deze verhalenbundel. Daarnaast is het personage van Tjebbe ook heel sterk uitgewerkt: zijn vrienden, zijn voetbal-avonturen, het kerstspel op school... Dat maakt het voor jonge lezers heel concreet en dichtbij. Je leeft echt met Tjebbe mee, leert hem heel goed kennen voor, tijdens en na de adoptie als een grote broer om trots op te zijn.

Elk verhaal kan je op zich lezen. En die luchtige, korte verhalen zijn meteen ook toffe voorleesverhalen. De zwart-wit illustraties van Marije Tolman zijn vertederend, leuk en een fijne aanvulling op de tekst. Een heel aandoenlijk, fris en goed geschreven verhaal over adoptie.

Een zusje uit het vliegtuig
Vanaf 6 jaar
Tekst: Guido Bottinga
Illustraties: Marije Tolman
2006, Lemniscaat

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Guido Bottinga - Een zusje uit een vliegtuig
via de internet boekhandel bol