Mathilde Stein - Monsterlied

"Niet bang zijn voor je gaat slapen." 
monsterlied.gif

Mathilde Stein - Monsterlied

Monsterlied is een heel typisch bedtijdboek. Varkentje kan niet slapen, zelfs schapen tellen helpt niet. En de reden daarvoor is heel eenvoudig: onder zijn bed zit een monster dat een eng lied zingt en hem wil pakken. Mama lacht met zijn verhaal: ze nodigt de 5 monsters onder het bed een voor een uit om bij Varkentje in bed te kruipen. Varkentje krijgt het steeds benauwder, hij heeft het niet zo met die vieze, stinkende monsters naast hem. Hij wil ze kwijt, maar hoe? Hij stuurt ze naar mama's bed... Hier krijgt de inventieve mama zelf een lesje.

Met humor en fantasie gaat mama Varkentjes angsten te lijf. Maar tevergeefs. Hij moet zelf zijn angsten onder ogen zien en zelf met een oplossing op de proppen komen. Bijna elk kind heeft wel eens een nachtmerrie over monsters of schrik in het donker. Op je tanden bijten en zelf het probleem aanpakken, is het enige wat helpt.
Er zit heel wat humor in dit boek, de vreemde monsters leiden een eigen leven, en Varkentje kan er enkel naar kijken. Ze nemen stilaan zijn bed in. Varkentje besluit mama een koekje van eigen deeg te geven en keert de rollen om...

De illustraties zijn verrassend zacht en humoristisch, en dat maakt de monsters op papier minder eng dan in de tekst. Huiselijk, in en om het bed van Varkentje. In zachte pasteltinten. En daarom is dit lief bedtijdboek ook geschikt voor hele jonge lezers.

Monsterlied
Vanaf 4 jaar
Tekst: Mathilde Stein
Illustraties: Gerdien van der Linden
Lemniscaat, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Mathilde Stein - Monsterlied
via de internet boekhandel bol

Het Monsterlied
Het Monsterlied
Mathilde Stein