Lucy Cousins - Slaap lekker, Muis

"Voorleesverhaal om samen te lezen voor het slapen gaan." 
slaaplekkermuis.gif

Lucy Cousins - Slaap lekker, Muis

Muis van Lucy Cousins is een van de bekendste, internationale boekenfiguren. De ster van prenten- en flap-, karton- en badboekjes, zelfs van tekenfilms. Bij heel jonge kinderen scoort Muis heel goed, omwille van de felle gekleurde, duidelijk omlijnde illustraties, de eenvoudige plots en de lieve, innemende hoofdpersonages. Slaap lekker, Muis is een prentenboek in relatief klein oblong formaat. Een voorleesverhaal dat zich perfect leent om samen te lezen voor het slapen gaan. Na een drukke speelmiddag met haar vrienden ziet Muis hoe de avond valt, de sterren en de maan naar boven komen en het tijd voor bed wordt.

Het aandeel tekst is beperkt, bestaat uit korte beschrijvingen en leent zich uitstekend tot aanwijsspelletjes en verder invullen. Zo begint Muis aan een liedje : Slaap, panda, slaap, daarbuiten staat een schaap. En kan je met je kleuter zelf inpassen en het lied uitzingen.

Boeiend zijn de contrasten die in het boek aan bod komen: dag en nacht, licht en donker, zon en maan, druk en rustig. Het boek brengt op heel eenvoudige wijze een natuurlijk fenomeen, het vallen van de avond, aan bod en heeft het tegelijkertijd ook over het typische bedritueel van kinderen. Een simpel en toch poëtisch bedtijdboek voor de allerjongsten.

Slaap lekker, Muis
Vanaf 2 jaar
Originele titel: Sweet Dreams, Maisy
Tekst en illustraties: Lucy Cousins
Leopold, 2006

 

« Terug