Harmen van Straaten - Betoverd door jou

"Kleine kikker vraagt grote kikker wat die voor hem zou toveren." 
betoverddoorjou.gif

Harmen van Straaten - Betoverd door jou

'Betoverd door jou' is goed op weg net zo'n klassieker te worden als 'Raad eens hoe veel ik van je hou'. Het verhaal is hetzelfde: kleine kikker vraagt grote kikker wat die voor hem zou toveren. Of in andere woorden: hoe veel die voor hem over heeft en hoe veel die van hem houdt. Grote kikker zou zijn gezicht in het water toveren. Kleine kikker zou de maan toveren voor grote kikker En zo gaat het verder: steeds grotere en prachtigere toverkunsten schudden de twee voor elkaar uit hun mouw. Ontroerend, zeker als kleine kikker zegt: "als ik kon toveren, dan toverde ik jou." Niets meer en niets minder. En meteen komt er een einde aan al die overtreffende toverkunsten. Daar gaat het om: ze genieten van de tijd samen.

Net als in van Straatens vorige boek 'Spuit elf' valt ook hier de cover op: een uitneembaar hart aan een knalrode lint toont meteen de kern van het verhaal. Dit boek gaat over de liefde.

Internationaal gewaardeerd illustrator Harmen van Straaten kiest voor een degelijke, eerder klassieke ode aan de liefde. Zijn tekst is eerder beperkt, en in rijmende verzen. De illustraties spelen met groene en roze tinten. Vol melancholie en poëzie, beperkt in decor. Met volle aandacht voor de twee hoofdrolspelers. Een zacht, zoet, lief boek voor verliefde zielen. Betoverd sfeervol.

Betoverd door jou
Voor alle leeftijden
Tekst en illustraties: Harmen van Straaten
Pimento, 2005

I.D.

« Terug