Rogier Proper - Beertje Bonzibor

"Avonturen van een ondernemend beertje." 
beertjebonzibor.jpg

Rogier Proper - Beertje Bonzibor

Rogier Proper - Beertje Bonzibor heeft een zacht vel (deel 1)

Beertje Bonzibor zit op zijn houten vlot, midden op de grote zee. Hij kijkt op de zeekaart die hij zelf getekend heeft. Zijn oma heeft hem altijd over een eiland verteld dat ver weg in zee ligt. Een bijzonder eiland, waar de patat aan de bomen groeit. En daar wil Beertje Bonzibor naar toe. Maar dan krijgt hij honger en komt er een vreselijke storm opzetten.
Rogier Proper - Beertje Bonzibor leert rugzwemmen (deel 2)

Eindelijk zit Beertje Bonzibor dan op het eiland Slamponia. Daar groeit de patat aan de bomen, dacht hij. Maar er is geen patat te bekennen!
Wel zijn er twee vriendinnetjes, de zeemeerminnen Sofilia en Sloompania. Zij leren hem rugzwemmen en brengen hem naar hun strenge vader, de zeemeerman Trumbo.
Mag Beertje Bonzibor van hem op het eiland blijven? Alleen als het beertje ervoor zorgt dat er goed gelogeerd wordt, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt...
Rogier Proper - Beertje Bonzibor en de luie mieren (deel 3)

Beertje Bonzibor gaat op zoek naar zijn geliefde honingstroopwafels maar raakt hopeloos verdwaald op het eiland. Tijdens zijn zwerftocht over het wonderlijke eiland overtreedt Bonzibor de strenge regels van koning Trumbo, de vader van het zeemeerminnetje Sofila. Hij ruilt zijn broek met een van de luie mieren, waardoor alles op het eiland in het honderd loopt.
Mag Bonzibor nu nog wel bij zijn vriendinnetje Sofilia blijven of zal koning Trumbo hem wegsturen?

Alle deeltje geïllustreerd door Sylvia Weve
Rogier Proper - Beertje Bonzibor 1, 2 en 3, De Fontein, Baarn, 2001
(R.P.)

« Terug