Marie-Sophie Mejan - Mildred Muis is bezig

"Grappige avonturen van de muis in alleen plaatjes." 
mildredmuis isbezog.gif

Marie-Sophie Mejan - Mildred Muis is bezig


De knalgroene cover van Mildred Muis is bezig valt meteen op tussen stapels andere boeken en introduceert de twee hoofdpersonages: een energieke muis en een simpel doosje. Als je de zin op de achterflap - de enige woorden in dt boek trouwens - leest 'Mildred kan alles.' is je aandacht nog groter. Vol vragen begin je aan je zoektocht door dit originele boek. Wat hebben een doosje en een muisje gemeenschappelijk? En wat kan die Mildred zoal?

Je wordt verrast door een boek met enkel illustraties. Het prentenboekendebuut van illustrator Marie-Sophie Mejan is een heel origineel en humoristisch boek. Het verhaal is eenvoudig: tussen twee bergtoppen door komt een muisje in een vreemd vaartuig aangesneld. Het vaartuig blijkt een luciferdoosje te zijn. Mildred-muis lijkt net een echte racepiloot met haar bril op. Maar ze gooit die algauw af en begint te rommelen in haar doosje en haalt de ene na de andere verrassing eruit. Een kaarsje, dat ze met een grappig aanloopje aansteekt. Kookgerij waarmee ze een lekkere pannenkoek maakt. Meteen is het doosje een echt fornuis, of een tafel waaraan ze haar heerlijke lunch bij een gezellig kaarsje opsnoept of een boekje leest en indommelt. Tijd voor een verkwikkende douche dus. En voilà: het doosje wordt omgetoverd tot een super-de-luxe badkamer. En wat later tot een zacht bed vol kussentjes. Mildred is een heel gek muisje. Ze zit vol energie, is de ganse tijd in de druk weer ­ tot het bedtijd is... Het kaarsje gaat uit en de nacht begint.

Ook hier zijn de illustraties kernachtig en eenvoudig. Dunne zwarte lijntjes omlijnen witte vlakken op een grote witte achtergrond met slechts enkele gekleurde accenten (geel, brandend kaarsje, roze muizenoortjes, gezellig blauw kussen, groene bergtoppen). Met vrij veel details creeërt ze een heel levendig verhaal . Een fijn alternatief voor het slapengaan. Waar kinderen zelf de woorden moeten verzinnen en aanwijzen wat ze zien. Vol humoristische, kleine scènes en een vertederend hoofdpersonage.

Mildred Muis is bezig
Vanaf 4 jaar
Illustraties: Marie-Sophie Mejan
Lemniscaat, 2004 (I.D.)

« Terug

bol

Bestel
Marie-Sophie Mejan - Mildred Muis is bezig
via de internet boekhandel bol

Mildred Muis is bezig
Mildred Muis is bezig
M.-S. Mejan