Francis van Arkel NutriVisie - Dit lust ik wel

"Een kookboek op maat van kinderen" 
ditlustikwel.gif

Francis van Arkel NutriVisie - Dit lust ik wel

Dit lust ik wel is een kookboek op maat van kinderen. Het staat boordevol recepten voor 7 verschillende gelegenheden. Van kinderpartijtjes, traktaties, zomerhapjes, herfsttips, tot zoetigheid met Pasen, Sinterklaas en Kerstmis. De indeling is in het boek heel tof en overzichtelijk uitgewerkt: elk hoofdstuk kreeg een eigen symbooltje en kleur toegewezen en je bladert meteen tot het juiste onderdeel door de uitstekende flappen met symbolen erop.

De toon die dit boek uitstraalt is er een vol gezelligheid, kleur en vrolijkheid. Dat heeft vooral te maken met de foto's enerzijds en met de eigentijdse, frisse vormgeving anderzijds. De foto's van kinderen en tieners zijn grappig en spetteren van de kleur. Kinderen worden gestimuleerd en aangespoord om zelf aan de slag te gaan en het boek doet dit door perfect op hun interesses en smaak in te spelen. De recepten zijn 'kindvriendelijk', origineel en lekker ongezond. Een uitstekende mix van hartig en zoet: Pizzamannetjes, milkshakes, kipnuggettoren, feesttaart... De uitstekend bedachte namen doen je al watertanden. Ook het recept zelf is duidelijk: wat heb je nodig, en hoe maak je het. De bijhorende foto van het gerecht ziet er steeds heel smakelijk uit. Spijtig dat er minder aandacht werd besteed aan het stap voor stap maken van een recept. Kleine pacmannetjes happen zich door de vormgeving van het boek heen (een blitse knipoog naar computergames).

Dit boek is een kleurig feest voor de zintuigen. Praktisch om op het aanrecht te leggen als je wil koken, dankzij de wire-o. En de meeste recepten kunnen tieners makkelijk zelf aan, zonder de hulp van een volwassene. Want hoe moet je aan je moeder uitleggen dat je besneeuwde hartendief wafels voor je liefje maken wil?

Dit lust ik wel
Vanaf 8 jaar
Fotografie: NutriVisie
Food styling: Francis van Arkel
2006, Image Books, voor België Agora

I.D.

« Terug