Annie M. G. Schmidt - Otjes kookboek

"Een vlotte combinatie van een lees- en kookboek." 
otjeskookboek.gif

Annie M. G. Schmidt - Otjes kookboek

Otje is het bekende figuurtje van Annie M.G. Schmidt dat in 2006 centraal staat tijdens de Annie M.G. Schmidt week die uitgeverij Querido al enkele jaren na elkaar in de meimaand organiseert. In Otjes kookboek staan de lekkerste recepten van De Koperwiek, het hotel van Otje en haar vader Tos, dat bekend staat als een hotel met lekker eten en vooral met uitstekende brandnetelsoep. Het gaat om precies 10 recepten (lijsterpastei, kip met appelmoes, huzarensalade...). Het bijzondere aan de gerechten is, dat ze ook voorkomen in het grote verhalenboek Otje. In dit kookboek komen stukjes tekst uit het grote boek terug, met dit keer een duidelijk stap-voor-stap recept bijgevoegd. Zo heb je een vlotte combinatie van een lees- en kookboek ineen. Met voorin een aantal handige tips voor je echt aan de slag gaat.

Voor Otje kreeg Annie M.G Schmidt indertijd een Zilveren Griffel. Haar verhaal is ontwapenend in zijn eenvoud, van alle tijden, wat deze speciale heruitgave maar weer eens bewijst. Haar personages zijn sympathiek, ietwat onhandig, haar taal zit vol spelletjes en humor, haar thematiek is tijdloos en herkenbaar. In dit boek zijn de stukken tekst ietwat te kort om voor te lezen, en geven ze slechts een glimp van het volledige verhaal.
De recepten kan je op zijn minst eigenaardig noemen, en niet altijd even makkelijk voor kinderen om zelf te bereiden... De illustraties van Fiep Westendorp zijn inmiddels ook legendarisch en onlosmakend verbonden aan de teksten van Annie M.G. Schmidt. Deze illustraties zijn volledig full colour, maar behouden hun strakke lijnvoering, humor, expressie en beweging. Een origineel, maar niet al te praktisch kookboek.

Otjes kookboek
Vanaf 8 jaar

I.D. Tekst: Annie M.G.Schmidt
Illustraties: Fiep Westendorp
Recepten: Louise Bos en Roos Voorsluis
2006, Querido

 

« Terug

bol

Bestel
Annie M. G. Schmidt - Otjes kookboek
via de internet boekhandel bol