Ingrid en Dieter Schubert - Net mensen

"Het verhaal van dieren die heel erg op mensen lijken." 
netmensen.gif

Ingrid en Dieter Schubert - Net mensen

Veel kinderboeken gaan over dieren, hebben beestjes in de hoofdrol. In dit boek wordt subtiel met het onderscheid mens-dier gespeeld.

Net mensen is een nieuw meesterwerk van Ingrid en Dieter Schubert. Een nieuwe klassieker, dat staat vast. In hun realistische en gedetailleerde stijl vertellen ze het verhaal van dieren die heel erg op mensen lijken. Dieren zoeken een ander dier dat ze aardig vinden en krijgen samen kleintjes. Die worden door de mama's beschermd, geknuffeld, gewassen en gevoed tot ze groot genoeg zijn. Beetje bij beetje leren ze op hun eigen benen te staan. Tot het verhaal weer van voor af aan begint.

De tekst van dit boek lijkt wat wetenschappelijk en somt heel wat feiten uit het dierenrijk op. Het gaat over de levenscyclus en somt een heel divers aanbod van dieren op (ook minder bekende en stereotiepe). Wat dit boek aantrekkelijk en humoristisch maakt, zijn de zoete, levensechte illustraties. Die spreken op zich, vertellen het verhaal van een bonte verzameling dieren. Op elke pagina is er opnieuw de verwondering, de nieuwe details en de wondere wereld van dieren. Jammer is dat er teveel dieren op een pagina staan (ongeloofwaardig hoeveel verschillende soorten zo dicht bij elkaar zitten, terwijl ze vaak zelfs in verschillende regionen en klimaten leven). Op papier worden ze net mensen, met echte mensenmanieren (knuffelen), lachende gezichten en interactie. Het boek heeft het over de liefde en de schoonheid van de natuur, maar schuwt ook de wreedheid ervan niet (klein aapje verliest mama). Om in te kijken en steeds weer verbaasd stukjes van jezelf in te herkennen...

Net mensen
Vanaf 4 jaar
Tekst en illustraties: Ingrid en Dieter Schubert
Lemniscaat, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Ingrid en Dieter Schubert - Net mensen
via de internet boekhandel bol