Bibi Dumon Tak - Bibi's bijzondere beestenboek

"40 portretten van minder bekende, maar toch heel bijzondere dieren." 
beestenboek.gif

Bibi Dumon Tak - Bibi's bijzondere beestenboek

Bibi Dumon Tak is wellicht de bekendste 'literaire' non-fictie auteur voor kinderen in Nederland. Ze groede op tussen dieren, en schreef al een aantal boeken over dieren (en meer in het bijzonder twee over koeien, Het koeienboek en Rundreis om de wereld). Ze kreeg zelfs een Zilveren griffel ervoor. Het lag dus echt voor de hand dat zij een supertip voor de vorige Kinderboekenweek, met als thema dieren, zou schrijven. Bibi's bijzondere beestenboek werd een heel leerrijk, een heel onderhoudend en een heel fascinerend boek.

40 portretten van minder bekende, maar toch heel bijzondere dieren, telkens over een dubbele pagina gespreid. Van het zeepaardje en de zebra, over de zwarte weduwe en de sidderaal, de bombardeerkever en de coelacant tot het papiervisje dat de laatste pagina opeet. Elk dier wordt uitvoerig beschreven, niet saai of belerend, maar met nadruk op zijn bijzondere trekken en kenmerken. Heel speels en vol inlevingsvermogen en humor. Met aandacht voor wat kinderen fascineert en interesseert. In haar woorden vind je heel wat menselijke dierentrekjes terug
De prachtige illustraties zijn van Nederlands talent Fleur van der Weel. Met haar lino's heeft ze een heel eigen stijl ontwikkeld, heel intrigerend, soms een beetje duister en hoekig. Maar origineel van compositie, vorm en expressie. Voor leergierige lees'beesten'.

Bibi's bijzondere beestenboek
Vanaf 8 jaar
Tekst: Bibi Dumon Tak
Illustraties: Fleur van der Weel
Querido, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Bibi Dumon Tak - Bibi's bijzondere beestenboek
via de internet boekhandel bol