Roger Priddy - Mijn kleine dierenboek

"Een mini-encyclopedie." 
kleinedirenboek.gif

Roger Priddy - Mijn kleine dierenboek

Dieren blijven kinderen fascineren. Van een wondere wereld vol vreemde wezens leren kennen en benoemen tot het houden, knuffelen en spelen met hun eigen huisdier.

Voor de allerkleinsten zijn er heel wat leuke dierenboeken op de markt. De perfecte titels om baby's en peuters kennis te laten maken met dieren, geluiden na te bootsen en zo beetje bij beetje hun wereld te vergroten. Non-fictie op peutermaat dus!

Mijn kleine dierenboek is een mini-encyclopedie. Met een veelvoud aan levensechte foto's van dieren. Van herkenbare dieren dichtbij huis (boerderijdieren en hun kleintjes, huisdieren) tot meer exotische soorten uit Afrikaanse wildernis, de jungle, de oceaan, het oerwoud, de polen. De categorieën zullen voor kinderen niet altijd duidelijk zijn, maar het geheel is een pracht aan kleuren en formaten. Dieren van heel dichtbij, anderen van iets verderaf in hun natuurlijke habitat afgebeeld. Een uitgelezen kans om want vreemdere, onbekende en prachtige dieren te leren kennen (kaketoe, luipaard, gekko...) en om de 'klassiekers' te onderhouden (paard, vlinder, pinguin, leeuw). Bij elke leesbeurt leer je een nieuw dier, een nieuw geluid kennen. Achterin staan ook 3 leuke spelpagina's: zoek de kleintjes bij de mama/papa dieren, zoek het juiste dier bij een stukje veer, huid..., tel de dieren (zoekpagina met dieren van 1 tot 10). Een aanrader.

Mijn kleine dierenboek
Vanaf 18 maanden
Tekst: Roger Priddy
Originele titel: My Little Animal Book
Vertaler: uitgeverij Unieboek
Unieboek, 2007

I.D.

« Terug