Anne Gutman - Nero en Nina en de dieren

"Een overzicht van allerlei soorten dieren." 
neroninadieren.gif

Anne Gutman - Nero en Nina en de dieren

Dieren blijven kinderen fascineren. Van een wondere wereld vol vreemde wezens leren kennen en benoemen tot het houden, knuffelen en spelen met hun eigen huisdier.

Voor de allerkleinsten zijn er heel wat leuke dierenboeken op de markt. De perfecte titels om baby's en peuters kennis te laten maken met dieren, geluiden na te bootsen en zo beetje bij beetje hun wereld te vergroten. Non-fictie op peutermaat dus!

Nero en Nina en de dieren geeft een overzicht van allerlei soorten dieren, maar dit keer getekend. En daardoor net iets moeilijker. De hondjes Nero en Nina zijn de gids in het boek. Er zit geen indeling in de dieren, al zie je wel dat de populaire dieren eerst aan bod komen (hond, koe, schaap) en dat stilaan moeilijkere dieren de revue passeren (bever, marmot, kameel, wasbeer...). Af en toe zie je de hondjes-gidsen staren naar een dier. Vreemd wel dat er een aparte tekening is van een hond, zonder verwijzing naar de hoofdfiguren. Dat maakt van Nero en Nina 'persoontjes'/ 'karakters' die eigenlijk zelf niet als 'dier' te bestempelen zijn, en dat is spijtig.
De illustraties zijn eerder literair, natuurgetrouw getekend, maar wat vaag en vegerig (heel typisch voor de oorspronkelijke Franse uitgever). Desondanks toch een knap uitgegeven, wat gedurfd kijkboek.

Nero en Nina en de dieren
Vanaf 2 jaar
Tekst: Anne Gutman
Illustraties: Georg Hallensleben
Originele titel: Les animaux
Vertaler: L.M.Niskos
Lemniscaat, 2007

I.D.

« Terug