Eric Hill - Puzzel mee met Dribbel op de boerderij

"Dribbel introduceert een aantal boerderijdieren." 
puzzeldribbel.jpg

Eric Hill - Puzzel mee met Dribbel op de boerderij

Dieren blijven kinderen fascineren. Van een wondere wereld vol vreemde wezens leren kennen en benoemen tot het houden, knuffelen en spelen met hun eigen huisdier.

Voor de allerkleinsten zijn er heel wat leuke dierenboeken op de markt. De perfecte titels om baby's en peuters kennis te laten maken met dieren, geluiden na te bootsen en zo beetje bij beetje hun wereld te vergroten. Non-fictie op peutermaat dus!

Een laatste titel voor de allerkleinsten is Puzzel mee met Dribbel op de boerderij. Dribbel is een populair peuterhondje. De held van tekenfilms en peuterboeken. Deze boeken zijn gemaakt in stevig karton en hebben vaak een speels element (originele vorm, muziek of puzzels zoals hier). En dat maakt de boeken zo origineel. Ze geven net iets extra's, een uitdaging, een spel waar kinderen zo dol op zijn. In dit boek introduceert Dribbel een aantal boerderijdieren. Op de linkerpagina zie je Dribbel met een accessoire (mand, bezem, emmer eten...), met een introductiezin en op de rechterpagina is een volledige pagina gewijd aan een bepaalde diersoort. Kippen, de koe, schapen, varkens en het paard. En daarmee zijn we de boerderij rond gegaan. De rechterpagina is meteen ook een puzzel uit vier stukken. De illustratie onderin is niet ingekleurd, maar biedt wel een houvast om de puzzel te maken. De illustraties zijn heel duidelijk, felle kleuren, met duidelijke omlijning. Klassiekers in hun soort, en heel efficient voor de doelgroep. Met Dribbel leren heel wat peuters hun eerste woorden, of dieren in dit geval.

Puzzel mee met Dribbel op de boerderij
Vanaf 2 jaar
Tekst en illustraties: Eric Hill
Originele titel: Spot's Farm Jigsaw Book
Van Holkema & Warendorf, 2007

I.D.

« Terug