Polly Dunbar - Penguïn

"een jongen probeert de liefde van zijn 'huis'dier te winnen." 
pinguin2.gif

Polly Dunbar - Penguïn

De net iets grotere kleuters houden wel van een verhaal met wat meer inhoud. Maar het moet nog steeds dichtbij huis blijven. Onderwerpen als huisdieren zijn hier steeds toppers.
Op een dag krijgt Ben een Pinguïn cadeau. Hij wil met hem spelen en praten maar het dier zegt helemaal niets terug. Hoe krijg je zo'n pinguïn nu aan het praten? Kietelen, lollige liedjes, domme dansjes, uitlachen en nadoen, negeren of de ruimte inschieten. Pinguïn blijft onverstoord en stil. Ben raakt overstuur... Zo erg, dat de leeuw die net voorbij komt Ben opeet in plaats van de pinguïn. Actie! Pinguïn redt Ben en vertelt alles in één keer.

Een lief, absurd schattig prentenboek. Met een jongen die heel wat over heeft om de liefde van zijn 'huis'dier voor zich te winnen. Vooral de illustraties van de jonge debutante Polly Dunbar vertederen. Ze zijn heel klassiek, beetje braaf zelfs, maar vertederen door hun eenvoud, hun rustige bladspiegel, eenduidigheid in scènes en opbouw. Je krijgt een heel scala aan emoties en houdingen te zien van de kleine jongen, terwijl de pinguïn onbeweeglijk en altijd dezelfde blijft. Knap.

Penguïn
Vanaf 4 jaar
Tekst en illustraties: Polly Dunbar
Originele titel: Penguin
Vertaler: L.M.Niskos
Lemniscaat, 2007

I.D.

« Terug