Toon Tellegen - De verjaardag van de eekhoorn en andere verhalen

"Een bundel met feestelijke verhalen." 
verjaardageekhoorn.gif

Toon Tellegen - De verjaardag van de eekhoorn en andere verhalen

Voor oudere kinderen kunnen dieren nog steeds in boeken. Als hoofdpersonage, als drager van een onderliggende boodschap. En daarin is Toon Tellegen de ongekroonde meester. De verjaardag van de eekhoorn & andere verhalen is een van de vele dierenpublicaties van Toon Tellegen. Al sinds 1984 schrijft hij dierenverhalen, nu zijn er al meer dan 15 uit. Hij kreeg er al o.a. 2 Gouden Griffels, een Zilveren Griffel en een Gouden Uil voor.

Deze bundel telt een populair verhaal over de verjaardag van eekhoorn (een gezellig verhaal vol bedrijvigheid, feestvoorbereidingen, lekkers, dansen, warme vriendschap) en acht andere feestverhalen. De dieren van Tellegen leven in hun eigen wereld. Ze gedragen zich zoals mensen en brengen hun tijd door met mijmeren, feesten, praten, schrijven. Dat geeft alles een wat absurde en wat melancholische tint, maar de ondertoon van de verhalen is altijd filosofisch en Tellegen heeft altijd een boodschap mee te geven. De verschillende lagen in zijn verhalen zorgen dat zowel volwassenen als kinderen zijn boeken lezen. Zijn taal is af en toe wat statig, maar ook poëtisch en heel natuurlijk. De verhalen lezen als een trein, je leeft meteen met het desbetreffende dierenpersonage mee.

Dit verhalenboek kreeg heel mooie, warme, kleurige potloodillustraties van Kitty Crowther, waardoor het boek door iets jongere kinderen zeker zal gesmaakt worden.

De verjaardag van de eekhoorn & andere verhalen
Vanaf 8 jaar
Tekst: Toon Tellegen
Illustraties: Kitty Crowther
Querido, 2007

I.D.

« Terug