Dr. Ernest Drake - Drakologie

"Het complete drakenboek" 
drakologie.gif

Dr. Ernest Drake - Drakologie

Draken zijn fantasiewezens, vaak bestudeerd, en duiken vaak op in mysterieuze verhalen. Maar wat weten we nu eigenlijk zeker over hen, bestaan ze echt? Of enkel in verhalen?

Als je Professor Ernest Drake mag geloven, bestaan draken echt. Hij schreef er zelfs een 'wetenschappelijk' boek over voor kinderen: Drakologie bestudeert alles wat met draken te maken heeft. Het is een prachtige uitgave geworden, met een opvallend rode cover met een draak in relief en drie heuse groene, fonkelende stenen. Binnenin is het boek net zo imposant. Het zit vol verrassende flappen, envelopjes, boekjes en voelplaatjes (waarop je de huid van verschillende draken kan voelen).

Het boek lijkt heel volledig en bespreekt de leefgewoontes van draken over de ganse wereld. Hoe je een draak van de westerse wereld onderscheidt van een van de oosterse, wat de anatomie van een draak is, hoe hun levenscyclus verloopt, hoe draken zich gedragen (welke taal spreken ze? Waarom verzamelen ze vanalles en nog wat? Hoe verleidt een mannetje een vrouwtjesdraak?), hoe kan je draken opsporen, temmen en bevliegen? En in een drietal appendixen volgen nog een heel aantal leuke drakenweetjes: het laboratorium toont je botten, bloed, tanden, schubben, poeders, ogen. Toverspreuken die niet mogen ontbreken, want draken zijn nu eenmaal magische wezens. En een hele reeks bekende drakologen en drakendoders uit de geschiedenis.

Dit boek is onmisbaar voor elke drakenonderzoeker en wil bewijzen dat draken niet enkel het product zijn van onze verbeelding. Een pracht van een hebbeding dus, met dagboekfragmenten van Drake zelf (zijn bibliotheekpas trouwens ook), wetenschappelijke tekeningen, landkaarten en heel gedetailleerde schetsen van allerlei draken en leuke verrassingen. Een boek om in te lezen en te kijken dus. En 100% geloofwaardig en betrouwbaar...

Drakologie, Het complete drakenboek
Tekst: Dr. Ernest Drake (Drugald A. Steer)
Oorspronkelijke titel: Dragonology
Vertaling: Piet de Bakker
Van Goor, 2004

I.D.

« Terug