Eric Hill - Dribbel en zijn speelgoed

"Geen gewoon kartonboek, maar een speelgoed." 
dribbelspeelgoed.gif

Eric Hill - Dribbel en zijn speelgoed

Dribbel en zijn speelgoed is een kartonboek in de reeks van het populaire, gele hondje Dribbel. Geen gewoon kartonboek om zelf te lezen, nee, het boek is speelgoed op zich.
Op elke dubbele pagina maakt je peuter links kennis met een stuk speelgoed, dat hij of zij ook vast kent. Een beer, een trein, een vrachtwagen... Bij elk speeltje hoort een geluid: vroem, vroem - spetter, spetter... Rechts is het speeltje wat groter afgebeeld, en leuker nog, kan je kind het uit het boek halen om er zelf mee te spelen. Het boek is eigenlijk een grote puzzel. En dat is nog niet alles, want elk speeltje heeft iets bijzonders dat je ook echt kan voelen: de rubberen banden van de vrachtwagen, het zachte velletje van de beer, het blinkende dak van de trein...

Een originele variant op het voelboek en kartonboek. Heel eenvoudig van inhoud, opbouw en illustraties. Voor jongere kinderen zie je vaak illustraties omrand met een zwarte lijn en heldere kleurvlakken, met weinig detail. De focus is echt op het belangrijkste: hoofdfiguur Dribbel en 1 stuk speelgoed. Geen tierlantijtjes of franjes. Duidelijke, herkenbare situaties en scènes. Grafisch ontwerper Eric Hill blijft al jaren trouw aan zijn stijl, zijn eenvoud en simpele verhaallijnen. En toch vindt hij steeds nieuwe thema's en knappe extra's. Dit boek wordt vast zelf een lievelingsspeeltje!

Dribbel en zijn speelgoed
Vanaf 1 jaar
Originele titel: Spot's Play Day
Tekst en illustraties: Eric Hill
Van Holkema & Warendorf, Unieboek, 2006

I.D.

« Terug