Rebecca Whitford - Welk dier ben ik?

"Een speelse introductie voor kinderen in yoga." 
welkdierbenik.jpg

Rebecca Whitford - Welk dier ben ik?

Welk dier ben ik? is een speelse introductie voor kinderen in yoga. Het begint als soort prentenboek voor peuters en kleuters, dat hen laat raden en dieren herkennen. Links staat een kind in een bepaalde houding afgebeeld (welk dier ben ik?), rechts zie je het dier met het bijhorende geluid. Wijd open armen: fladder-de-fladder een vlinder. Een bolle rug: maiauw miauw een boze poes. Op je hurken: kwaak kwaak een kikker. Meteen krijgen de kinderen al zin om zelf ook al die verschillende poses in te nemen. En aan yoga te doen, zonder dat ze dat goed beseffen...

Achterin is een dubbele pagina voorzien voor grote mensen (opvoeders en ouders) die praktische tips geeft en uitleg voorziet bij de verschillende yoga houdingen. Een daarop volgende pagina met foto's van echte kinderen in dezelfde posities geven nog meer duidelijkheid.

Dit boek is bedoeld om plezier te vinden in yoga, in bewegen, in spel. Het is een manier om kinderen te leren zich te concentreren, hun lichaamscoördinatie te verbeteren en zelfvertrouwen te kweken. Een apart boek, praktisch en heel toegankelijk. Met lieve tekeningen vol schattige dieren in mierzoete kleurtjes. Deze illustraties zijn vooral functioneel en hoeven dus niet vol details of drukke decors te zitten. Aan de slag!

Welk dier ben ik?
Vanaf 4 jaar
Originele titel: Little Yoga
Tekst: Rebecca Whitford
Illustraties: Martina Selway
Vertaling: Bette Westera
Hillen, 2006 (Voor België: Agora)

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Rebecca Whitford - Welk dier ben ik?
via de internet boekhandel bol