Brigitte Weninger - Mama, opstaan! Spelen!

"Het verhaal van het ongeduldige, levendige muizenpeutertje Miko." 
mamaopstaan.gif

Brigitte Weninger - Mama, opstaan! Spelen!

Mama, opstaan! Spelen! is het verhaal van het ongeduldige, levendige muizenpeutertje Miko. De titel vertelt meteen ook het hele verhaal. Vol enthousiasme en met armen vol speelgoed geladen wil hij 's morgens zijn mama wekken. Maar die heeft nog geen zin in wakker worden. Miko moet wachten tot de wekker gaat en hij besluit iets te doen om te tijd vooruit te laten gaan. Neus peuteren, boeken lezen, appels eten, knutselen, Miko houdt zich bezig met vanalles en nog wat. Tot mama eindelijk wakker wordt en de dag echt kan beginnen.

Lief prentenboek over opstaan en spelen. Hoe kan je al spelend de tijd laten vooruit gaan? Creatief zijn, zelfstandig en alleen leren spelen maken het samen spelen achteraf des te leuker. Miko is op en top peuter: overactief, superlief en dol op zijn mama. Vol energie haalt hij het huis overhoop en weet hij het wachten toch fun te maken.
Auteur Brigitte Weninger geeft een leuke knipoog naar haar andere boeken: de populaire reeks over het haasje Paultje en creëert ook hier een schat van een personage, dat vast een reeks vol kan maken. Dit verhaal is iets huiselijker en menselijker dan de Paultje-boeken omdat het zich afspeelt in een de gezelligheid van een echt huis. Echt literair of ritmisch wordt de tekst jammer genoeg niet. Zoete illustraties zijn hier baas!

Mama, opstaan! Spelen!
Vanaf 4 jaar
Originele titel: Mama, aufstehen! Spielen!
Tekst: Brigitte Weninger
Illustraties: Stéphanie Roehe
Vertaling: Ineke Ris
De vier windstreken, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Brigitte Weninger - Mama, opstaan! Spelen!
via de internet boekhandel bol