Geronimo Stilton - De familie Duistermuis

"Ondernemende muis schrijft bestsellers!" 
familieduistermuis.gif

Geronimo Stilton - De familie Duistermuis

Vanaf 8 jaar
Geronimo Stilton, de auteur en het hoofdpersonage van deze avontuurlijke reeks boeken, stond al voor heel wat hete vuren. Zijn avonturen pende hij neer in verhalen, die kinderen vanaf 8 gretig verslinden. En dat zal met dit boek niet anders zijn.

In dit verhaal neemt Duifje Duistermuis, een aanbidster van Geronimo, hem mee naar een familiebijeenkomst. Eigenlijk ontvoert ze hem bijna! Schedelslot in de vallei van de verwaande vampiers blijkt een heel griezelige plek te zijn. Zo wordt de ingang bewaakt door een vleesetende waakplant. De ideale setting voor een nieuw spannend avontuur voor Geronimo, die in het dagelijkse leven uitgeefmuis van de krant 'De wakkere muis' is. Hij wil dan ook zo snel mogelijk weg uit het kasteel... Maar voordat die kans komt, passeren verschillende vreemde familieleden de revue. Iedereen is samengekomen voor het testament van hun oom Stijn. Na de zoveelste mislukte ontsnappingspoging van Geronimo uit dit spookkasteel, blijkt dat oom Stijn helemaal niet dood is. Iedereen is gelukkig en als ze een vondeling-muisje vinden en adopteren, wordt dat enkel maar beter. Tot een brand uitbreekt in de bibliotheek en Geronimo de familie en het kasteel redt. Een feestje ter ere van Geronimo bezegelt een nieuwe vriendschap.

Een ontspannend, no-nonsens verhaal met een opvallende vormgeving, knallende lettertypes en vele kleurrijke illustraties. Dit tof, jong verhaal zorgt dat de lezers heel interactief aan het lezen gaan. Ze worden voorturend geïntroduceerd aan personages (aan de hand van tekeningen, portretten), woorden (vooral geluiden) worden benadrukt, kaarten en plattegronden helpen de locaties en het decor situeren. Dit alles maakt het verhaal heel concreet en inleefbaar. Dit lijkt me een perfecte boek om moeilijkere lezers aan het lezen te krijgen en te houden. En er zijn nog andere titels... Het reeksconcept wordt sterk in zowel tekst als achterin het boek benadrukt en zorgt ervoor dat je al snel aan het verzamelen van de boeken wil gaan.

Actie, humor, fantasie en een happy end ofwel een prettige leesboek ook voor wie niet zo graag leest.

Oorspronkelijke titel: Il segreto della famiglia Tenebrax
Tekst: Geronimo Stilton
Illustraties: Larry Keys
Vertaling: Loes Randazzo
Zirkoon, 2004 (I.D.)

« Terug

bol

Bestel
Geronimo Stilton - De familie Duistermuis
via de internet boekhandel bol