Philip Hopman - Altijd als ik aan je denk...

"Een bonte optocht vol verliefde dieren met karakter." 
alsikaanjedenk.gif

Philip Hopman - Altijd als ik aan je denk...

Altijd als ik aan je denk is het eerste boek dat illustrator Philip Hopman ook echt schreef. Sinds 1988 illustreerde hij al meer dan 100 boeken waaronder, Desperaux, Rambamboelie, Dans van de drummers en 22 wezen waarvoor hij een Zilveren Penseel kreeg. Woorden blijven ondergeschikt in dit schrijfdebuut. Dit prentenboek gaat over liefde, in een aantal, korte zinnen, maar vooral in beelden.

Prachtige pasteltinten en een vrolijk nijlpaard in een vliegtuig verleiden je op de cover. Je wilt dit boek openslaan, lezen en cadeau doen. Het verhaal begint met de titel: altijd als ik aan je denk. Dan... een voor een vullen verschillende dieren aan. Egel voelt zich super (in een knappe rode cabriolet), leeuw stuitert van geluk (op zijn bromfietsje), nijlpaard is in de wolken, struisvogel wil dansen, pauw is trots, ijsbeer krijgt kippenvel, giraffe krijgt knikkende knieën. En weet je waarom? Omdat je je gelijke vindt natuurlijk en enorm van hem of haar houdt.
Elke emotie is er eentje die onmiskenbaar te associëren valt met verliefd zijn. De emoties zijn sommige dieren ook echt op het lijf geschreven en dat is precies de fijne humor in dit boek. Een bonte optocht vol verliefde dieren met karakter. Samen brengen ze een duidelijke les over liefde. De sterkte van dit boek zijn de illustraties: gevarieerd in kleur, vol beweging en guitige personages. Feest vol kleur en plezier en liefde voor klein (omwille van de fantastische dieren en de simpele opbouw) en groot (omwille van de knipoogjes en onderliggende boodschap).

Altijd als ik aan je denk...
Vanaf 4 jaar
Tekst en illustraties: Philip Hopman
Van Goor, 2006

« Terug