Pieter de Poortere - Eskimo gaat op reis

"De wereld rond in een groot formaat kartonboek." 
eskimoopreis.gif

Pieter de Poortere - Eskimo gaat op reis

In Eskimo gaat op reis, een groot formaat kartonboek, reizen ze de wereld rond. De trip begint in het hoge Noorden, waar we de eskimo's in al hun bedrijvigheid leren kennen. Een eskimo vertrekt, met zijn rode koffer op een lange reis, langs een drukke stad waar een circus halt houdt, een actief bergdorp, oosterse kastelen vol beweging, de gezellige drukte van het oerwoud, een overvolle boot op zee tot hij aankomt op de zuidpool, waar het krioelt van de pinguins.

De Poortere toont heel wat clichés (kindjes die met de ooievaar worden gebracht, stofzuigerverkoper aan huis) heel wat herkenbare scènes en (sprookjes)personages (kerstman, sint en piet, kapitein Iglo, Roodkapje, Hans en Grietje, Pipi Langkous, de zeven dwergen, Dracula in jungle outfit, Robinson).
Onderweg kun je een aantal verhaallijnen volgen. Zo is de koffer van Eskimo niet goed dicht en verliest hij onderweg van alles en nog wat, een aantal ontsnapte pinguïns uit de zoo volgen tot op de zuidpool, waarom is de poetsvrouw razend op de circusdirecteur? Een fascinerend kijkboek vol situatiehumor en met veel knipogen voor meelezende papa's en mama's.
Eskimo gaat op reis
Vanaf 3 jaar
Illustraties: Pieter de Poortere
Lannoo, 2007

I.D.

« Terug