Hilde Vandermeeren - Schatten zoeken

"Over een schatbieper." 
schattenzoeken.gif

Hilde Vandermeeren - Schatten zoeken

Wat is er avontuurlijker dan op zoek gaan naar schatten? Senne krijgt een bijzonder cadeau van zijn papa in Schatten zoeken: er zit een vreemd ding in. Een schatbieper. Maar papa lijkt enthousiaster dan Senne. Nu kan Senne op zoek naar schatten die in de grond verborgen zitten, misschien al jaren lang. Maar enkel als papa erbij is. Als Senne ongevraagd de schattenpieper heeft genomen, begint zijn zoektocht pas echt, met zijn buurmeisje Gonnie.
En dan vinden ze iets heel gevaarlijks: kogels... stukjes oorlog in de grond. En erger, een granaat. En dan moeten ze hun verhaal wel opbiechten thuis. Gedaan met schatten zoeken. Maar Senne droomt al van later... Als hij groot is en écht schatten kan opgraven.

Met weinig woorden en een beperkt aantal situaties schetst Hilde Vandermeeren, Griffel-winnares, een heel herkenbare wereld en personages. Een overenthousiaste papa, een ondeugende en nieuwsgierige Senne, een betweterig buurmeisje. Korte zinnen en de nodige spanning maken dit toch een uitdagend eerste lezersboek. De illustraties zijn wat grauw en vrij klassiek. Maar heel gevarieerd in perspectief en met de nodige fantasie-elementen. Vooral de slotscène belooft veel goeds: Senne en Gonnie bevinden zich boven een gigantisch schip, boordevol gouden schatten...

Schatten zoeken
Vanaf 6 jaar
Tekst: Hilde Vandermeeren
Illustraties:Peter-Paul Rauwerda
De Eenhoorn, 2007

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Hilde Vandermeeren - Schatten zoeken
via de internet boekhandel bol