Louis Episnassous - Het complete boek over hutten

"Een hut uit karton, stof, struikgewas, snoeihout, plastic." 
completeboek overhutten.gif

Louis Episnassous - Het complete boek over hutten

Met Het complete boek over hutten kan elk kind goed gewapend een avontuurlijke zomer in. Na het lezen van dit boek weet je immers alles over de verschillende soorten hutten en hoe je deze schuilplaatsen het beste bouwt. De tuin en het bos in!
Een hut uit karton, stof, struikgewas, snoeihout, plastic. Wat is de beste plek om te beginnen met bouwen? Hoe deden de indianen, de lappen of de inuit het? Welke hutten bouwen herders en houthakkers? Ken je beroemde hutten? Zoals die van de drie biggetjes? Welke materialen en werkgerei heb je nodig? De beste knopen?

Een heel volledig overzicht voor handige doe-het-zelvers. Met praktische tips (liefst met wat volwassen hulp...), maar met net zo veel zijsprongetjes naar het verleden (de prehistorie), onze cultuur (sprookjes) en de natuur (wat is klematis? Waar wonen bruine beren?), dat dit boek de perfecte mix van non fictie en doeboek in zich heeft.
Een boek voor kleine avonturiers. Om inspiratie in op te doen. Om te dromen van de perfecte hut en die te leren maken ook!

Het complete boek over hutten
Vanaf 8 jaar
Tekst: Louis Episnassous
Illustraties: d'Amandine Labarre, Frédéric Pillot, Christian Verdun
Originele titel: Le livre des cabanes
Vertaling: Annemie Bosmans
Standaard Uitgeverij- Van Goor, 2007

I.D.

« Terug