Emma Thomson - Isa Belletje Sneeuwvlokjes en Feeënstof

"De fee Isa Belletje en haar vriendinnen kijken uit naar de lente." 
isabelltje.gif

Emma Thomson - Isa Belletje Sneeuwvlokjes en Feeënstof

Magie en glitter spreken tot de verbeelding van heel wat kleine meisjes. Dus lijkt het logisch dat ook heel wat boeken gretig inspelen op die trend. Het mysterieuze van de wereld van feeën (en prinsessen trouwens ook) is dus de ideale setting voor zo'n titel.

Isa Belletje is het hoofdpersonage van een populaire reeks feeënboeken, in verschillende formaten en uitvoeringen. Een van de recenste delen daarvan is 'Sneeuwvlokjes en Feeënstof'. De fee Isa Belletje en haar vriendinnen vonden de winter fantastisch, maar ze kijken met evenveel plezier uit naar de lente. Maar er is een probleem. De winter gaat maar niet weg en maakt geen plaats voor kleur, warmte en leven. De sneeuwfee Rilana ligt namelijk ziek in bed en kan de natuur deze keer niet uit haar slaap halen. Isa Belletje besluit te helpen door haar magie overal te verspreiden. Ver komt ze niet... Plots kan ze niet meer vliegen en voelt ze zich ellendig en eenzaam. Met bevroren vleugels komt ze niet ver en ze was zo verstrooid om haar sjaal thuis te vergeten... Gelukkig snellen haar vriendinnen te hulp. Ondertussen is ook Rilana genezen en komen de meisjes thuis, klaar om te genieten van de frisse, groene natuur, de dieren, en een gezellige picknick.

Isa Belletje wordt opgevoerd als een heel gewoon meisje. Ze is net je eigen vriendinnetje, zo lief. Soms onhandig en verstrooid, maar vooral heel schattig en vol goede bedoelingen. Vooral meisjes dromen graag bij dit soort zoete boeken weg, ze houden van de fantasie en het dromerige van deze 'perfecte' wereld. En daar spelen ook de illustraties op in.
Roze is duidelijk de favoriete kleur van Isa Belletje ­ dat merk je aan haar garderobe - en de achtergrond die wordt gevuld met lieve pasteltinten. De tekeningen zijn heel realistisch en zitten boordevol meisjesachtige details. Glittervleugels op de cover en binnenin maken het geheel af en geven het boek en het personage iets magisch.
Leuk is trouwens ook dat je voorin en achterin extra pagina's hebt met aankleedpoppen die je uit het boek kan halen en optutten met een schattige winteroutfit of een leuke lentelook, telkens met heel meisjeachtige accessoires zoals een handtas of sjaaltjes. Zo krijgt het boek iets van een doe-boek dat tegelijk Isa Belletje heel tastbaar maakt: ze wordt je eigen pop, waarmee je de verhalen kan gaan na spelen. Een zoet verhaal voor nog zoetere meisjes...

Isa Belletje Sneeuwvlokjes en Feeënstof
Auteur: Emma Thomson
Originele titel: Felicity Wishes. Snowflakes and Sparkledust
Vertaling: Anna Dolinda
Zirkoon, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Emma Thomson - Isa Belletje Sneeuwvlokjes en Feeënstof
via de internet boekhandel bol