Mag Meizoentje - Het Feeënfeestjes Boek

"Concrete tips om je zelf wat meer fee te voelen." 
feeenfeestjes.jpg

Mag Meizoentje - Het Feeënfeestjes Boek

Het volgende feeënboek is eerder een doe-boek, dan een fictieverhaal. Het Feeënfeestjesboek geeft heel concrete tips om je zelf wat meer fee te voelen.

Hoe vieren echte feeën feest? En hoe beginnen ze aan zo'n feest? De auteurs gaan op onderzoek in het Betoverde Woud en laten je meegenieten van alle geheime tips...
Feeën vieren trouwens feest om allerlei redenen: bij een geboorte, omdat het midzomernacht is, als iemand verhuisd is, bij een vallende ster, om een reisje te plannen of gewoon, zomaar.
Vaak is het bedenken van een feest al een feest op zich. Hoe gaat alles nu in zijn werk? Je begint met het maken van plannen. Zo'n vergadering wordt trouwens een planningsfeest genoemd. Je bedenkt een thema zoals verkleedfeest, slaapfeest, bloemenfeest. Daarna maak je je uitnodigingen en bezorgt die aan je gasten. Achterin het boek zitten trouwens een aantal kant-en-klare uitnodigingen die je voor je eigen feest kan gebruiken. Allerlei lekkers mag natuurlijk niet ontbreken en dan zijn er ook de spelletjes die je moet verzinnen. (kietelspel, petemoeikoek...) Muziek en dans moet er ook zijn en versieringen! Tot slot moet je je helemaal optutten met allerlei accessoires. En dat maakt van je feest een gegarandeerd succes.
Tot slot volgt nog een recept voor een Feeën-feesttaart om elke picknick of elk avondfeest te doen slagen. En dan... kan je zelf aan de slag!

Het kleurgebruik in de illustraties is opvallend: roze, paars, groen, maar dan wel iets feller en harder. Er is minder detail dan bij Isa Belletje en de personages zijn wat vager getekend en minder 'lieflijk'. Wat deze feeën ook hebben, zijn de glittervleugels. Een must voor een echte fee, zo blijkt. De illustraties zijn heel druk, zitten vol beweging. Overal vliegen drukdoende feeën, zijn er bloemen, sterren en hartjes.
Vreemd is het feit dat de feeën niet enkel dames zijn. In dit boek komen ook mannelijke feeën op het toneel en hebben de feeën allerlei nationaliteiten en huidskleuren. Een heel praktisch boek voor kleine doe-het-zelf-feeën...

Het Feeënfeestjes Boek
Auteurs: Mag Meizoentje en Lucy Linde
Originele titel: The Fairy Party Book
Vertaling: W. Davids
Luister, 2005

I.D.

« Terug