Brigitte Minne - Konijn en Zus krijgen een potje

"Een leuke introductie voor peuters op potjestraining." 
konijnzuspotje.gif

Brigitte Minne - Konijn en Zus krijgen een potje

In Konijn en Zus krijgen een potje is een verjaardagsfeestje met een wel heel bijzonder cadeau de start van een nieuwe wending in het korte leven van Konijn en zijn Zus. Een grote verandering voor kleine peuters: want ze krijgen een potje. Een potje: een gek voorwerp, waarmee Konijn en Zus niet goed raad weten. Kan je er je blokken in opbergen? Of is het een bedje voor beer? Misschien een helm voor als je fietst? Geen idee, een raadsel dat blijft, ook tijdens de taart en limonade. Tot Konijn en Zus moeten plassen... Op het potje!

Dit kartonboekje is een leuke introductie voor peuters op potjestraining. Wat is dat nieuwe gekke voorwerp in hun leven en wat moeten ze ermee aanvangen? Konijn en Zus zijn twee heel gewone, nieuwsgierige kleuters met een levendige fantasie. Al spelend verkennen ze hun leefwereld en maken ze die ook stap voor stap een beetje groter. Onstuimig fietsen ze het huis rond, vol overgave snoepen ze van lekkers en heel flink gaan ze op het potje achteraf. Precies zoals het hoort. Leuk voor peuters vooral omdat ze heel wat van zichzelf vinden in de hoofdpersonages en hun 'avonturen'.

De illustraties van de jonge Merel Eyckerman zijn heel lief. Ze kiest geen harde kleuren, wel lichtere versies ervan, zachter gemaakt met wit. Eenvoudige, huiselijke decors in rood en wit, met op de voorgrond de schattige konijnenfamilie. Heel sympathieke personages, met hoog knuffelgehalte. Een fijne reeks voor de allerkleinsten, want er verschenen in totaal al 4 kartonboekjes over deze konijntjes. Met teksten van Brigitte Minne, die haar inspiratie voor haar verhalen zo goed als altijd uit de realiteit van kinderen haalt.

Konijn en Zus krijgen een potje
Vanaf 3 jaar
Tekst: Brigitte Minne
Illustraties: Merel Eyckerman
De Eenhoorn, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Brigitte Minne - Konijn en Zus krijgen een potje
via de internet boekhandel bol

Konijn en Zus krijgen een potje
Konijn en Zus krijgen een potje
Brigitte Minne