Valerie Thomas - Hennie de heks

" Heks Hennie heeft namelijk een computer gekocht." 
hennieheks.jpg

Valerie Thomas - Hennie de heks

'Hennie de Heks' is geen onbekende. Van deze heksenreeks werden al meer dan een miljoen boeken wereldwijd verkocht. De laatste titel in de reeks zoekt het in de eigentijdse wereld van de informatica en internet. En computers hebben nu eenmaal iets magisch, of toch zeker voor wie er niet mee om kan gaan! Heks Hennie heeft namelijk een computer gekocht en daar is ze heel opgewonden over. Het kan niet anders dan mislopen... Als een volleerde computerfreak surft Hennie het internet af: ze bestelt een nieuwe toverstaf, surft naar heksengrappen.com... en raakt helemaal afgeleid. Tot overmaat van ramp begint het te regenen en lekt haar dak. Maar nergens kan ze haar toverspreukenboek en toverstaf vinden. Ze besluit om al haar toverspreuken in de computer te stoppen zodat ze nooit meer hoeft te zoeken naar haar boek, dat ze meteen de vuilnisbak ingooit. 's Nachts besluit haar kat Helmer de computer eens goed te bestuderen, maar hij slaagt erin om zichzelf en de computer weg te toveren. Hennie is in paniek en haalt halsbrekende toeren uit om haar toverspreukenboek en staf te redden uit de vuilniswagen. Eind goed al goed, maar Hennie leerde haar lesje wel.
Computers zijn zeker niet het allerbelangrijkste wat er is. Soms moet je ook vertrouwen op wat je al een hele tijd kent...

Bijna karikaturale illustraties boordevol details en in vrij donkere kleuren. De pagina's staan overvol met verschillende kaders en doen wat stripachtig aan. Maar zo kan heel wat verteld worden zonder het echt in woorden te hoeven zeggen natuurlijk. En kinderen houden nu eenmaal van de magie van tekeningen... Leuk zijn de schutbladen, een portret van Hennie en Helmer door een 10-jarig meisje.

Hennie de Heks
Vanaf 3 jaar
Tekst: Valerie Thomas
Illustraties: Paul Korky
Vertaling: Sjaloom
Sjaloom, 2003

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Valerie Thomas - Hennie de heks
via de internet boekhandel bol