Lida Dijkstra - Tien kleine heksjes

"een aftelrijmpjesboek voor de kleinsten." 
10kleineheksjes.gif

Lida Dijkstra - Tien kleine heksjes

'Tien kleine heksjes' is een aftelrijmpjesboek voor de kleinsten. Tekst is van Lida Dijkstra, die debuteerde in 1992 met 'Wachten op Apollo' dat meteen een Vlag en Wimpel van de Griffeljury kreeg. Illustraties zijn van de Zuid Koreaanse Jung-Hee Spetter.

Het verhaal is simpel: op elke pagina valt er een van de 10 heksjes af. Samen trekken ze op avontuur: ze vliegen door de gietende regen met een bezemsteel, ontmoeten een vuurspuwende draak, laten koeien zweven, drinken toverdrank, volgen een vreemd dier, gaan varen op zee in toverboodjes en plagen er iedereen op los. En op elke pagina verdwijnt het ene na het andere heksje op een toverachtige manier. En toen was er nog 1... Dat heksje komt 's avonds huilend thuis, maar haar boze moeder tovert alle zusjes weer naar huis... Naar bed als straf, maar dat is niet erg want ze waren toch bekaf.

Een eenvoudige tekst op rijm over kleine, ondeugende heksjes, bedoeld voor hele jonge kinderen. Vol humor. Waar de tekst heel beperkt blijft, vullen de tekeningen aan. De illustraties zijn heel druk: vol felle kleuren en veel details. Vrolijk en op maat van peuters en kleuters.

Tien kleine heksjes
Vanaf 4 jaar
Tekst: Lida Dijkstra
Ilustraties: Jung-Hee Spetter
Lemniscaat, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Lida Dijkstra - Tien kleine heksjes
via de internet boekhandel bol