Hanna Kraan - Hier is de boze heks

"Selectie verhalen uit alle eerder verschenen boeken over de boze heks." 
hierisdebozeheks.gif

Hanna Kraan - Hier is de boze heks

'Hier is de boze heks' is een prachtige voorleesbundel. Het verzamelt een selectie verhalen uit alle 6 eerder verschenen boeken over de boze heks. Nieuw zijn de prachtige illustraties in kleur van bekroonde illustratrice Annemarie van Haeringen.

Een knappe kennismaking voor wie de kleine heks niet kent. Een kleine sympathieke, toverende mopperkont verovert de harten van vele lezers in deze voorleesverhalen (en niet enkel in Nederland en België, ook in Engeland, Duitsland en Slovenië). Eerst is haar relatie met de dieren in het bos wat moeilijk en zoekend, maar algauw groeit hun band uit tot een vol vriendschap en warmte. Mooi is het verhaal waarin egel een hut wil bouwen, maar enkel een vreemd bouwwerk vol brandhout kan timmeren. Als de kleine heks een hut voor hem tovert, wil hij met de eer gaan strijken, maar dan valt de nieuwe hut ook ineen. 'Toveren is net zo moeilijk als timmeren' troost egel de heks dan maar... Gezellige, knusse verhalen waarin de kleine heks al te vaak vergeet haar dierenvrienden te plagen en een echte boze toverkol te zijn. Want dat is ze zeker niet! Ze zorgt voor leuke verrassingen, fijne feesten en magische momenten in het bos.

De illustraties van Annemarie van Haeringen zijn een leuke aanvulling op de korte, eenvoudige en hartverwarmende verhalen. Kleurig, warm en prachtig van compositie. Ze introduceren de personages (heks en de dieren merel, haas, uil en egel) als hele charmante, lieve karakters. Prachtig voorleesboek waar kinderen met plezier zullen naar luisteren!

Hier is de boze heks
Vanaf 10 jaar
Tekst: Hanna Kraan
Illustraties: Annemarie van Haeringen
Lemniscaat, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Hanna Kraan - Hier is de boze heks
via de internet boekhandel bol