Tine Mortier - Zoeperman

"Over kleine helden, vol grote plannen en dromen." 
zoeperman.gif

Tine Mortier - Zoeperman

Zoeperman is vier jaar en draagt een hemelsblauw pak met een rode cape en slip. (net als de echte superman trouwens...) Wat meer, hij kan ook echt vliegen. En maakt het huis, de tuin en de ganse straat onveilig met zijn salto's en vliegkunsten.
Hij hoort en ziet alles en als de kat van Zofietje, het buurmeisje, in nood is, aarzelt Zoeperman niet. Zijn hulp wordt beloond met een zoen van Zofietje, en dat maakt Zoeperman zoepergelukkig... Hij zweeft in de zevende hemel. Tot de kreet van mama hem weer wakker maakt: mama moet niet worden gered maar wil het smerige pak van Zoeperman wassen, en daar heeft Zoeperman geen zin in. Hij zeurt en krijst, maar moet toegeven. Daar gaat Zofietjes zoen, weggepoetst in bad. En als het echt moet, redt Zoeperman ook anderen in zijn blote billen. Na een heerlijke portie zoeperpasta volgt een zalige nacht in zijn zachte bed. Want dan droomt Zoeperman, niet van zeep, of zwieren, maar van die zoen...

Zoeperman is een heel leuk prentenboek voor jonge kleuters. Over kleine helden, vol grote plannen en dromen, maar met een ongelooflijk klein hartje. Zoeperman is een echte kleuter, die het haat om in bad te gaan, dol is op avontuur en lekkers en stiekem wel eens verliefd is.

De stripachtige illustraties zijn een leuke knipoog naar hoe de 'echte' held superman ooit begon als stripfiguur. Marjolein Pottie maakt van Zoeperman een flinke held, in een opvallend pak, vol stoere bewegingen en grote emoties. En tegelijk stelt ze hem heel herkenbaar en gevoelig als kind voor. Felle zomerse kleuren en grappige details (zoals het lieveheersbeestje dat Zoeperman onafscheidelijk volgt) maken het geheel een verhaal vol fijne humor en fantasie.

Zoeperman
Vanaf 3 jaar
Tekst: Tine Mortier
Illustraties: Marjolein Pottie
De Eenhoorn, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Tine Mortier - Zoeperman
via de internet boekhandel bol

Zoeperman
Zoeperman
Tine Mortier