Martin Waddell - Het ei

"Uit een ei komen heel wat verrassingen gekropen..." 
hetei.gif

Martin Waddell - Het ei

Het ei is een schat van een prentenboek over een nieuw leven. Het boek werd gemaakt door het duo Barton en Waddell die samen al eerder werkten aan een aantal titels die verschenen bij de grote Britse uitgeverij Walker Books. De Britse illustratrice Jill Barton creëerde eerder het eendje Kiki en auteur Martin Waddell is vooral bekend om zijn personages Grote Beer en Kleine Beer. In 2004 kreeg hij de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs.

Ook voor Het ei zijn de illustraties van Barton eerder naar de klassieke en realistische kant. In zachte kleuren, met gedetailleerde decors en veel aandacht en preciesie voor de natuur en afgebeelde dieren. Barton is heel sterk in het tekenen van dieren en lijkt van het tekenen van eenden haast haar specialiteit te maken... Haar opmaak en de plaatsing van de illustraties op de pagina's is eerder traditioneel en doet wat 'Brits' aan. Maar kinderen houden heel veel van dit soort veilige en herkenbare prentenboeken en het is een feit dat dit boek ook een uitstekend voorleesverhaal is.

Eendje woont in de vijver met mama en papa eend. Op een dag heeft mama een pracht van een ei gelegd en Eendje is maar wat nieuwsgierig. Dat zag hij nog nooit. En kwam hij zelf ook uit zo'n ei? Vol ongeduld wacht hij op het babyeendje dat uit het ei zal komen. Iedereen is blijkbaar ongeduldig, ook de familie die op bezoek komt. Het ei wiebelt af en toe en maakt ook geluid, en iedereen staat gespannen te wachten en te kijken. Maar er gebeurt niets. Eendje kwaakt zachtjes tegen het ei en ziet plots een heel klein snaveltje en kopje uit het ei piepen... Iedereen is opgewonden en blij met het nieuwe leven.

Een heel fijn boek over geboren worden, een broertje of een zusje erbij en vol spanning en liefde wachten op een nieuw leven. Met een schattige eendenfamilie in de hoofdrol.

Het ei
Vanaf 4 jaar
Tekst: Martin Waddell
Illustraties: Jill Barton
Vertaling: L.M Niskos
Originele titel: It's Quacking time!
Lemniscaat, 2005

I.D.

« Terug