Philip Waechter - Ik

"Als liefde in de lucht hangt, krijg je vaak de mooiste verhalen..." 
ikwaechter.gif

Philip Waechter - Ik

Als liefde in de lucht hangt, krijg je vaak de mooiste verhalen... Hier volgt een tip voor verliefde zielen...

Het hoofdpersonage van Ik is een bruine beer. Vanop de cover kijkt hij je recht in de ogen; heel zelfverzekerd, met een spottend lachje om zijn mond. Hij is een echte eenzaat, en als je de titel mag geloven, een beetje egoïstisch. Hij heeft niemand nodig, of toch?
Beer is behoorlijk blij met zichzelf, hij is een kanjer. Hij geniet van het leven, de mooie natuur, lekker eten. Hij is ietwat ijdel, een kenner van de wereld die dol is op verrassingen en feestjes. Daarnaast is hij ook heel moedig, nu ja, tenzij een spin zijn pad kruist... hij is slim, heeft een groot hart... en eigenlijk kan je concluderen dat hij heel bijzonder is. Maar af en toe voelt hij zich heel klein en alleen... en dan gaat hij op weg, rent hij naar zijn beste vriend. Want ook al is hij het van het, hij kan niet zonder een speciaal iemand.

Beer is een heel zelfingenomen personage, goed in vanalles en nog wat, maar in zijn hart heel gewoon, menselijk en gevoelig. Ondanks de drukte van alledag, zijn vele talenten (die je soms met een korreltje zout moet nemen) heeft ook hij nood aan aandacht en aan liefde... Hij is uniek, maar dat betekent niets als je het niet kan delen met een ander. En dat maakt hem niet anders dan jij of ik.
Tekst en illustraties zitten vol humor en verrassende tegenstellingen, spelen goed op elkaar in. Beer is een grappig karakter, vooral zijn zelfvertrouwen straalt van de pagina's af. En als dat occasioneel een deukje krijgt, is dat des te grappiger. De decors zijn heel eenvoudig gehouden: beer krijgt alle aandacht. Zelfs op de drukkere pagina's in de stad, tussen de auto's, op een feestje of in een grote massa mensen, valt beer op. Hij ziet er zelfs heel eenzaam uit in al die chaos. Gelukkig is er de liefde...
Ik, een knap geschenkboekje en meteen de eerste titel van Philip Waechter die bij Lemniscaat in vertaling verschijnt. Deze prentenboekenmaker studeerde vormgeving en illustratie in Mainz en is de oprichter van een Duitse illustratorengroep, Labor. Voor alle leeftijden en om cadeau te doen. Aan iemand die heel bijzonder is bijvoorbeeld...

Ik
Originele titel: Ich
Voor alle leeftijden
Tekst en illustraties: Philip Waechter
Vertaling: L.M. Niskos
Lemniscaat, 2004

I.D.

« Terug