Ingrid en Dieter Schubert - Mijn held

"Een kleurrijk, lief prentenboek voor kleine en grote helden." 
mijnheld.gif

Ingrid en Dieter Schubert - Mijn held

Liefde maakt blind... en in verblinden is de held uit Mijn held een kei. De held in kwestie is een muis, die samen met zijn meisjesmuis gezellig op een tak in het bos zit. Met grootse gebaren zit hij op te scheppen. 'Mijn liefde voor jou is zo groot... die kent geen grenzen. Ik zou de wereld doorlopen om bij jou te kunnen zijn...' Geen van de vier elementen schrikt hem af. Hij zou bergen en ravijnen overbruggen. Want hij heeft een geheim wapen: zijn lang touw ­ waarmee hij op de schutbladen al in volle actie te zien is. Het touw loopt heel letterlijk als een rode draad door het verhaal en brengt je van pagina tot pagina. Met dat touw zou hij als een koorddanser van top tot top gaan en snel bij zijn liefje zijn. De hitte in de woestijn zou hij ook trotseren: met zijn touw vangt hij een kameel om rustig de woestijn door te rijden. Van water heeft hij ook geen schrik. Een boot brengt hem waar hij moet zijn en mocht hij zinken, dan vangt hij wel een vis die hem aan land brengt. Nee, geen watermonster schikt hem af. De lucht trotseert hij met een zelfgemaakt vliegding of met een parachute... zijn moed is bewezen. En toch is het muizenmeisje niet zeker. Wat zou haar held doen als zijzelf ontvoerd zou worden? Met de borst vooruit laat hij zijn spierballen zien: hij zou voor haar vechten en de boeven met een touw vangen. Op dat moment breekt de tak waarop ze beide zitten. En landen ze voor de neus van een valse, grommende kater. Wat nu? Muis rent zo snel hij kan... 'ik leid hem wel af'. Het meisje kruipt een holletje in, maar dan denkt ze er plots aan dat haar held zijn touw niet bij had deze keer... als dat maar goed afloopt... voor hem of haar? Want zien we daar niet de neus van de kater? Is haar held wel zo stoer?

Ingrid en Dieter Schubert debuteerden in 1980 met Er ligt een krokodil onder mijn bed. Dit jaar is meteen hun 25ste verjaardag als schrijver-illustrator. Hun samenwerking is zo intens dat niemand precies weet wie van hen wat doet in hun boeken. Ze vullen elkaar aan, stimuleren en corrigeren elkaar... en zijn zo succesvol dat hun prentenboeken in verschillende talen worden vertaald.
In hun boeken hebben ze veel oog voor de natuur en voor dieren in het bijzonder. Ze geven die dan ook heel nauwkeurig en bijna wetenschappelijk correct weer. In elk geval zijn hun decors prachtig: een fris, groen bos, overweldigende bergtoppen, een hete woestijn (in Egypte), wondere waterwerelden, de noordpool... telkens met bijhorende dieren. Ook hun personages zijn heel expressief: hun gebaren en uitdrukkingen duiden hun gevoelens heel precies. Ze zitten vol humor en zijn heel typisch voor de Schuberts speels en enthousiast. Een kleurrijk, lief prentenboek voor kleine en grote helden.

Mijn held
Vanaf 4 jaar
Tekst en illustraties: Ingrid & Dieter Schubert
Lemniscaat, 2004

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Ingrid en Dieter Schubert - Mijn held
via de internet boekhandel bol